Educație

Două şcoli din Buzău dau ,,click pe România”

Având în vedere situaţia epidemiologică cu care se confruntă România în faţa unui nou val pandemic, Ateliere Fără Frontiere a anunţat 110 instituţii educaţionale spre care vor fi donate 2.000 de calculatoare până la finalul acestui an, prin programul ,,Dăm Click pe România”.

,,Acest program este implementat cu sprijinul par­tenerilor de la Kaufland România şi OMV Petrom şi vine în continuarea ediţiei de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structuri educaţionale ce au ­be­neficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin <Dăm Click pe România>”, spun reprezentaţii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cele 2.000 de calculatoare care vor merge către şcoli vor sprijini elevii şi profesorii la crearea, adap­tarea sau îmbunătăţirea traseului edu­caţional prin digitalizarea modului de învăţare şi comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcţi vor avea parte de o şcoală mai atractivă adaptată nevoilor şi stilului lor de viaţă, mai eficientă în a dezvolta competenţe.

Printre şcolile care vor beneficia de aceste calculatoare se numără şi două unităţi de învăţământ din judeţul Buzău. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Nr.1, din Râmnicelu şi Şcoala Gimnazială din comuna Costeşti.

„Nevoia de calculatoare şi digitalizare continuă să fie pentru multe şcoli din România o temă recurentă ce depăşeşte subiectul şcolii online şi atinge, de fapt, dificultăţile comunităţilor ce nu reuşesc să ţină pasul tehnologic cu cerinţele societăţii moderne. <Dăm Click pe România> vine în sprijinul acestor unităţi şcolare din zone defavorizate cu 2.000 de calculatoare recondiţionate ce oferă copiilor oportunitatea de a descoperi lumea din jurul lor prin experimentare şi exerciţiu practic”, a declarat Damien Thiery, Director General la Ateliere Fără Frontiere.

Înscrierea iniţială a candidaţilor a avut loc în contextul închiderii şcolilor ca urmare a măsurilor de siguranţă şi prevenţiei împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2. Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obţine în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, toate fiind recondiţionate de persoanele vulnerabile şi dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei. La această ediţie, laureaţii au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor făcute în toamna anului 2020, când peste 350 de structuri educaţionale au semnalat nevoia de calculatoare în unităţile din care fac parte, majoritatea dintre ele fiind unităţi şcolare în zone defavorizate care au fost nevoite să facă tranziţia la şcoala online, iar majoritatea elevilor nu aveau sau nici măcar nu ştiau să folosească un calculator.

Platforma de donaţii educlick sprijină de peste 13 ani aceste comunităţi vulnerabile cu echipamente recondiţionate, timp în care a donat peste 20.000 de calculatoare. Mai mult, prin activitatea sa, educlick urmă­reşte valorificarea oportunităţilor de dezvoltare digitală în domeniul educaţiei şi formării profesionale pentru o societate digitală şi o economie verde. „Cu sprijinul Kaufland România şi OMV Petrom, prin <Dăm Click pe România> s-au donat  2.000 de calculatoare în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, urmând ca alte 2000 din ediţia 2021 să fie livrate până la finalul anului curent. În total, la finalul proiectului se vor dona 4.000 de calculatoare într-un interval de 13 luni către copiii şi unităţile care nu dispun de echipamentele di­gitale necesare pentru aprofundarea de cunoştinţe ­mo­derne şi relevante în lumea actuală”, mai spun reprezentanţii donatorilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker