Administrație

Smarta-Net şi Youth Monitor, proiecte-pilot pentru zona metropolitană Rm. Sărat

OPINIA a urmărit îndeaproape şi a consemnat cu regularitate activităţile desfăşurate de tineri angrenaţi în proiecte, diverse aplicabilităţi, totul în cadrul unor programe în al căror management administraţia municipiului Râmnicu Sărat şi-a asumat un rol important. Europe Direct Râmnicu Sărat este una dintre organizaţiile în care majoritatea membrilor sunt tineri, dar în jurul cărora gravitează grupuri de voluntari adolescenţi (liceeni) şi care are statuată o colaborare cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat şi Executivul condus de primarul Sorin Cârjan.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate la acest moment în derulare la nivelul municipiului se referă la atragerea unei finanţări de aproape opt milioane de euro, cu investiţii pe zona de mobilitate urbană, în principal, dar şi lucrări edilitare în scopul reabilitării şi modernizării infrastructurii pe domeniul învăţământului la toate nivelele. Organizaţia de tineri Europe Direct este principalul partener al Municipalităţii.

Ultimele două proiecte pe care voluntarii râmniceni le propun atât administraţiei municipale, dar şi cetăţenilor din oraş şi zonele limitrofe, fac referire la identificarea de oportunităţi pentru generaţiile tinere şi facilitarea fenomenului de mobilitate în arealul metropolitan râmnicean, precum şi formare de obişnuinţe pentru promovarea continuă a potenţialului turistic în arealul sus amintit.

„În cadrul proiectului YOUTH MONITOR, organizaţia râmniceană este parteneră cu structuri asemănătoare, recunoscute sub titulatura Zone Metropolitană Porto, Portugalia. În cel de-al doilea – SMARTA-NET, coordonator este o structură asemănătoare din Italia – MemEX şi toate activităţile şi sesiunile se desfăşoară în cadrul unui program susţinut de Comisia Europeană. Sondajul SMARTA-NET, privind comportamentul mobilității, îşi propune înţelegerea şi asumarea schimbării unor obiceiuri, urmare a traversării perioadei pandemice şi, desigur, a trendului inflaţiei din ultimii ani. Ambele proiecte au la bază câte un sondaj de opinie, la finalul cărora se doreşte cuantificarea informaţiilor sub forma de bază de date, pentru viitoare aplicaţii pe zona de mobilitate, fie în interesul promovării turistice, fie pentru identificarea de oportunităţi de tineret”, spune Florin Ceparu, liderul organizaţiei Europe Direct Râmnicu Sărat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker