luni, 30 noiembrie 2020

Slănic Moldova – Locul ideal pentru odihnă, liniște și relaxare

Stresul domnește în zilele noastre și de aceea, oamenii încearcă să exploateze orice șansă de a avea parte de un pic de liniște și odihnă. Din acest motiv, se aleg destinații turistice unde să se bucure de peisajul montan și de faptul că pot respira aer curat, ozonat.

Slănic Moldova este stațiunea care îți produce cele mai plăcute emoții prin frumusețea peisajul și care te poate ajuta la vindecarea unor probleme de respirație și a unor afecțiuni prin aportul de oxigen mai mare. Aici natura stimulează producerea de endorfine benefice organismului și îmbunătățește starea de spirit. Românii vin la Slănic Moldova pentru a face tratamente la Sanatoriul Balnear, dar și pentru renumitele izvoare minerale.

Stațiunea a încântat turiștii de fiecare dată prin liniștea oferită de cadrul natural și aerul curat, care a devenit un obiect de lux rar, mai ales pentru cei care trăiesc în orașe agitate și poluate. După o vacanță la Slănic Moldova, oamenii s-au simțit atât de bine, încât au crezut că aici este „paradisul pe pământ”.  Orașul este situat într-o zonă minunată, în care Munții Carpați oferă posibilitatea de bucurie și relaxare, de petrecere a timpului în natura atât de frumoasă și bogată. Aerul este curat, ozonat, iar peisajul montan este impresionant.

O mare plăcere este să vezi izvoarele minerale care au ape carbogazoase, sodice, bicarbonate, hipertonice și care au fost descoperite cu mulți ani în urmă, în 1801. Acestea au fost comparate de experți cu izvoarele pentru tratamente interne, din Karlovy Vary și Aix-les-Bains.

Izvorul 3 este supranumit „Regele izvoarelor minerale din Slănic Moldova„.

Cine nu a fost încă în această stațiune, trebuie să știe că aici se va simți minunat, pentru că atracțiile turistice și priveliștile sunt de neuitat; ele oferă un alt tip de frumusețe, care este neasemuită cu tot ce s-ar putea vedea în altă parte.

Oricine poate fi extaziat de panorama Slănic Moldova și de peisajul montan minunat. Stațiunea este memorabilă prin Alea Izvoarelor, Cheile Slănicului, Cascada, traseul „300 de scări”.

Parcul stațiunii este un loc plăcut de relaxare, atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiști. În interiorul acestei grădini a liniștii se află un foișor vechi, unde în vremuri de demult a ținut un concert George Enescu, la vârsta fragedă de 9 ani.

În Slănic Moldova se poate admira și Biserica Catolică, care este un lăcaș de cult special mai ales pentru credincioșii catolici.

Stațiunea este interesantă și prin „Cazinoul Regal„, care datează din vremea Regelui Carol I. Fără îndoială, această clădire este într-adevăr demnă să fie admirată, pentru frumusețea și grandiozitatea ei.

Călătoria în zona Slănic Moldova poate fi și mai interesantă dacă se vizitează și împrejurimile. De exemplu, la numai 14 km de stațiune se află salina Tg. Ocna, care este amplasată la 240 m adâncime. Salina este un loc superb ce trebuie neapărat văzut, pentru liniște și relaxare. Aici se află biserica  Sfânta Varvara” și „Muzeul Sării„. Salina are și terenuri de baschet, minifotbal, tenis de masă.

Această regiune amintește și de Ștefan Cel Mare, prin Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan Cel Mare”, situată la 6 km, pe Muntele Bolovanu. Dacă vizitezi mănăstirea, fără să vrei se produce ceva admirabil, te simți parcă într-un lăcaș de reculegere și cugetare. Mănăstirea are bolta armonioasă și simplă, parcă ar fi făcută doar din liniște împietrită. Este cu obște de călugări și un loc de pelerinaj cu o puternică încărcătură spirituală. Acest lăcaș a fost închinat domnitorului Ștefan Cel Mare, care a fost un mare iubitor și sprijinitor al culturii și bisericii, a ctitorit de-a lungul vieții lui numeroase mănăstiri și biserici din Moldova, Transilvania și Țara Românească.

Pentru cine caută un loc de cazare, într-un cadru natural pitoresc, pensiunea Moldavia Best din Slănic Moldova este alegerea cea mai bună din această zonă. Pensiunea dispune de 4 camere și living, de 8 locuri de cazare, este cochetă și se află la numai 2 km de centrul stațiunii. Toate camerele au baie proprie, internet wireless gratuit, televizor, bucătărie complet utilată (cu aragaz, hotă, cuptor electric, aparat de încălzit apa, cuptor microunde, frigider, prăjitor de pâine). Pensiunea are și terasă proprie, foișor cu loc pentru grătar.

Pensiunea este destinată familiilor sau grupurilor de prieteni, oferă o vedere superbă spre pădurea din zonă, care este poziționată chiar pe malul drept al râului Slănic.

Slănic Moldova este un oraș construit în mijlocul naturii, care te ajută să scapi de stres și oboseală, întrucât că nu vei avea parte de aglomerația caracteristică marilor orașe din țară. Aici, sufletul poate respira frumusețea pură a naturii și ca prin minune, te simți mai bine, mai sănătos și plin de energie.

loading...
error: Content is protected !!