Administrație

Siriu: Încep lucrările la reţeaua de canalizare

În paralel, Compania de Apă a organizat şi licitaţia pentru staţia de epurare

Primarul comunei Siriu, Dragoş Voicu, a postat pe pagina de socializare o informaţiei potrivit căreia una dintre aşteptările localnicilor de aproape 35 de ani este pe cale să se împlinească. Autoritatea locală a emis autorizarea de construire, demers care dă undă verde implementării proiectului pentru realizarea reţelei de canalizare în satele Lunca Jariştei, Caşoca, Musceluşa şi Colţu Pietrii.

Dragoş Voicu

Investiţia este posibilă urmare a unui program regional conceput şi dezvoltat de Operatorul Regional Compania de Apă Buzău, care, în rolul de intermediar în relaţiile cu Uniunea Europeană, a obţinut o finanţare record, de 300 de milioane de euro, sume care să fie investite la nivel de judeţ pentru realizarea de reţele pentru preluarea şi tratarea apelor menajere,  reţele pentru distribuţia apei potabile, foraje şi alte execuţii tehnice pe zona gestionării serviciilor publice în care sunt utilizate apele de suprafaţă sau de adâncime.

„Așteptarea noastră, a locuitorilor comunei Siriu, se încheie cu vestea grozavă la care am sperat 35 de ani! În calitate de primar al comunei Siriu am semnat autorizaţia de construire pentru execuţia lucrărilor pe CL4 – contract de lucrări cu finanțare prin Programul Operațional pentru Infrastructură Mare și contract care aduce la Siriu, în primă etapă, 12.761.053,333 lei. Pentru noi, nu banii semnifică împlinirea unui vis, ci mai degrabă exprimarea lor în cei 16,855 de kilometri de canalizare! Încep lucrările, prieteni, la canalizare în satele Lunca Jariştei, Caşoca, Musceluşa şi Colţu Pietrii”, a fost mesajul primarului Voicu.

O sumă similară a fost alocată, tot în programul implementat de Compania de Apă Buzău, pentru construirea unei stații de epurare a comunei Siriu, autorizaţie ce se va emite în zilele următoare.

Articole similare