Administrație

Simultan Bucureşti – Chişinău pe teme turistice buzoiene

În perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău „Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

„Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți și la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Sub sloganul „Descoperă Buzăul”, va fi făcut cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul „Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii Noroioși etc.), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 și prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deținând și o importantă colecție de rumanit. Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul „Laboratorului umblător”, un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici. Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi patru materiale noi: broșura „Descoperă Buzăul”, Pliantul „Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii Noroioși. Nu vor lipsi nici momentele artistice, Centrul Județean de Cultură și Artă este alături de Consiliul Județean Buzău la TTR prin evoluţiile ansamblului de dansuri tradiţionale buzoiene, care de fiecare dată animă publicul și îl încântă, stârnind curiozitatea de a descoperi mai multe despre județul Buzău.

În prima zi a TTR, la standul Buzăului se va face o degustare de vinuri, organizată în colaborare cu Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa, unde vor fi prezentate, alături de specialiștii Stațiunii, patru sortimente de vin produse în Buzău. Anul acesta se va vorbi mai mult vizitatorilor standului Consiliului Județean Buzău despre experiențele pe care turiştii le pot avea în județ. De asemenea, va fi prezentată, într-o manieră inedită, o „pagină de ziar” cu tema „Top 10 experiențe ce nu trebuie ratate în județul Buzău”. Pagina va fi personalizată cu poza vizitatorului, făcută pe loc, la stand, cu ajutorul unei cabine foto.

„Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura, și că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Standul Consiliului Judeţean Buzău va fi „asezonat” cu produsele tradiționale românești, ce vor fi oferite spre degustare sâmbătă, 17 februarie la TTR, cu ajutorul producătorilor locali de cârnați de Pleșcoi,
covrigi de Buzău, babic, ghiudem etc., şi va putea fi vizitat în Pavilionul B2, din incinta Romexpo.

În aceeași perioadă, Consiliul Județean Buzău va prezenta oferta turistică a județului la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în cadrul standului României. Participările internaționale sunt esențiale pentru a face Buzăul cunoscut dincolo de hotarele țării, și a aduce turiști străini sau chiar români ce trăiesc în afara granițelor țării să descopere şi să  cunoască bogățiile naturale și culturale ale judeţului de la Curbura Carpaţilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker