Politic

Buzăul are încă un deputat de import

Plenul Camerei Deputaţilor a validat, miercuri, două noi mandate în urma demisiei a tot atâți parlamentari ai Partidului Național Liberal. Claudia Benchescu-Pecingină a devenit deputat PNL de Buzău în urma demisiei lui Gabriel Avrămescu, iar Alina Meclea a fost validată deputat PNL de Giurgiu după demisia Mariei Gabriela Horga. Gabriel Avrămescu a fost desemnat prim-vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, iar Maria-Gabriela Horga vicepreşedinte al aceleiași instituţii.

În anul 2020, Claudia Benchescu, care a fost soția liberalului Mihai Voicu – fost vicepreședinte PNL, fost secretar general al Guvernului și fost ministru pentru Relația cu Parlamentul -, cu 19 ani mai în vârstă decât tânăra liberală, a fost numită subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, la „solicitarea ministrului afacerilor interne”  Marcel Vela. Ulterior, acesta a obținut mai multe funcții, precum membru în Consiliul de Administrație la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, președinte și membru în Consiliul de Administrație la Germisara SA Geoagiu Băi și membru în Consiliul de Administrație al IAR SA Ghimbav.

Conform declarației de avere, Claudia Benchescu câștigă 118.490 lei anual (9.874 lei lunar) de la Ministerul Afacerilor Interne, 14.806 lei anual (1.233 lunar lunar) de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, 5.407 lei anual (452 lei lunar) de la Germisara SA Geoagiu Băi și 12.360 lei anual (1.030 lei lunar) de la IAR SA Ghimbav. Cu alte cuvinte, 12.589 lei lunar. Ea deține un autoturism Range Rover fabricat în anul 2015, și niciun imobil.

Ea a divorțat de Mihai Voicu și s-a recăsătorit cu deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină.

Așa că Buzăul s-a ales cu încă un deputat de import, pe lângă Nicolae Roman, ales pe listele Alianței pentru Unirea Românilor. Din momentul intrării sale în Parlament, deputatul de Buzău Nicolae Roman se află la a patra formațiune politică: înainte de a ajunge în Partidul Români pentru România, acesta a fost membru al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), al Alternativei Dreptei (AD) și al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Dacă din AUR a plecat de bunăvoie, la scurt timp după congresul care l-a așezat în fruntea formațiunii pe George Simion, din Alternativa Dreptei a fost exclus pentru declarații scandaloase despre războiul din Ucraina. De asemenea, în anul 2012, Roman a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului PRODEMO, formațiune fondată de un consilier politic al lui Mircea Geoană, Marius Lazăr. Un traseu politc remarcabil: PRODEMO-AUR-AD-ALDE-PRR.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker