Sport

Simona Stancu arbitrează la turneul preolimpic de handbal feminin din Ungaria!

Federaţia Internaţională de Handbal a desemnat cuplurile de arbitri care vor oficia la cele 3 turnee preolimpice feminine, care vor stabili ultimele 6 echipe calificate la JO de la Tokyo, din această vară. Cu această ocazie, şi arbitrajul buzoian a primit o veste nemaipomenită! La turneul din Ungaria (19-21 martie) va fi prezentă şi buzoianca Simona Stancu, alături de cea cu care formează unul dintre cele mai bine cotate cupluri din handbalul mondial, gălăţeanca Cristina Năstase. Cele două arbitre vor oficia la partidele din turneul în care sunt angrenate naţionala ţării gazdă, Rusia, Serbia şi Kazakhstan. La final, primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice. În aceeaşi perioadă, se mai dispută şi celelalte două turnee, în Spania şi Muntenegru, la acesta din urmă participând şi naţionala României. S-au calificat deja pentru întrecerea supremă din vară: Franţa, Brazilia, Coreea de Sud, Angola, Japonia şi Olanda.

Anul trecut, înainte de declanşarea pandemiei, Simona şi Cristina fuseseră delegate la turneul preolimpic din Spania, IHF mutându-le, iată, între timp, la cel organizat în ţara vecină.

Simona Stancu şi Cristina Năstase au arbitrat în decembrie la Campionatul European feminin din Danemarca, inclusiv semifinala dintre ţara gazdă şi viitoarea campioană europeană, Norvegia.

Turneul preolimpic din Ungaria reprezintă pentru cuplul buzoiano-gălăţean şi un examen major pentru prezenţa la turneul olimpic de la Tokyo.

Articole similare