Acasă Politic Silviu Iordache, propus pentru funcția de prefect, a investit 300.000 de euro într-o fabrică de panouri solare

Silviu Iordache, propus pentru funcția de prefect, a investit 300.000 de euro într-o fabrică de panouri solare

1
Silviu Iordache, propus pentru funcția de prefect, a investit 300.000 de euro într-o fabrică de panouri solare

Biroul Național al Partidului Libertății, Unității și Solidarității a decis, miercuri, să îl susțină pentru funcția de prefect pe omul de afaceri buzoian Silviu Iordache. Conform unor surse politice din interiorul PNL și USR Buzău, în cărți pentru cel de-al doilea post de subprefect s-ar afla Adina Moiseanu, schimbată din funcție în urmă cu o săptămână pentru a i se face loc râmniceanului Viorel Holban, care, însă, nu a primit aviz de integritate pentru a ocupa o asemenea funcție.

Silviu Iordache, în vârstă de 37 de ani, a devenit antreprenor la 20 de ani cu o firmă care furniza internet și telefonie fixă; în anul 2009, el a decis să intre în producție cu o fabrică de panouri solare, echipamente care sunt folosite la obținerea apei calde menajere. Conform ,,Ziarului Financiar”, omul de afaceri a investit 300.000 de euro în unitatea de producție din localitatea Spătaru, iar două treimi din bani au venit din fondurile europene pentru investiții în agricultură și mediul rural. „Am ajuns la panourile solare termice când mi-am dat seama că sunt mai eficiente și se amortizează mult mai repede comparativ cu cele fotovoltaice“, spunea acesta pentru sursa citată.

Iordache declara că a simțit potențialul de creștere al pieței de panou­ri solare odată cu așa-numitul program „Casa Verde“, prin care statul a susținut financiar investițiile în locuin­țe pentru instalarea de sisteme de încălzire cu energie regenerabilă. „În Europa sunt relativ puțini producători, iar produsele lor sunt de obicei cu 50-60% mai scumpe decât cele pe care le vindem noi, însă este o concurență extrem de puternică și distructivă de pe piața chineză“, spunea, în 2014, Iordache, proprietarul firmei Panosol Power, cu afaceri de 200.000 euro în 2013. Omul de afaceri a ajuns la afaceri de un milion de euro în 2014 ca urmare a creșterii vânzărilor pe fondul redeschiderii plăților în cadrul programului de stat pentru susținerea investițiilor în sistemul de încălzire alimentat cu energie verde, dar și pentru că s-a aliniat în piață cu prețurile produselor de import. ,,Am reușit în ultimul an (2014, n.r.), printr-o eficientizare a liniei de producție și parteneriate directe cu producătorii de materii prime, să aducem produsele noastre la prețuri competitive cu cele care vin de pe piața chineză“, a spus Iordache, în cadrul unui eveniment organizat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), instituția care a gestionat programul de 9 miliarde de euro de investiții în agricultură și mediul rural.

Panourile solare produse în județul Buzău sunt distribuite la nivel națio­nal prin intermediul magazinelor de bricolaj și prin vânzări on-line. Cei mai mulți cumpărători provin din județe cu populație mare, unde nivelul salarial este peste medie, precum București, Constanța sau Iași.  Alte 10% din vânzări vin și din vânzările către piețe externe precum cele din Egipt, Grecia, Italia sau Republica Moldova, pe care Panosol Power a ajuns să livreze după participări la târguri de profil în Europa.

Numirile nu s-au făcut

Până una-alta, Prefectura rămâne tot în aer, dat fiind că la ședința de Guvern de miercuri nu a fost făcută vreo numire pentru județul Buzău. Astfel, după ce, săptămâna trecută, au fost demiși subprefecții ­Adi­na Moiseanu și Alecu Vasile, a fost numită, pe una dintre funcțiile de subprefect, Marieta Boloș, președintele Organizației Femeilor Liberale, care a și fost instalată pe funcție.

A doua propunere a Partidului Național Libe­ral pentru funcția de subprefect, Viorel Holban, a fost respinsă pe motiv de vulnerabilitate, acestuia reproșându-i-se inclusiv condamnarea pentru infrac­țiuni de corupție a fratelui său, fostul deputat PNL, ulterior UNPR, Titi Holban. Iată că liberalii buzoieni, care au girat, cel puțin din punct de vedere moral, acțiunea USR Buzău de compromitere a liderului județean PLUS, Mihai Răzvan Moraru, propus inițial pentru funcția de prefect – care a fost arătat cu degetul pentru faptul că fratele său a fost condamnat -, au pățit același lucru cu râmniceanul Viorel Holban.

1 COMENTARIU

  1. Acum se explică succesul în afaceri la o vârstă așa fragedă. Pluserismul să trăiască!

Comments are closed.