Sport

Și play-out-ul poate fi interesant

Voința trage cu dinții să evite retrogradarea

Dacă Metalul și-a asigurat deja prezența la barajul pentru promovare, lupta din subsolul clasamentului nu este nici pe departe tranșată. Play-out-ul aduce o doză de interes pentru microbiștii buzoieni, având în vedere că una dintre reprezentantele județului în fotbalul profesionist, Voința, caută din răsputeri să se mențină și anul acesta în Liga a III-a.

După ce anul trecut au retrogradat matematic, fotbaliștii din Limpeziș au sâmbătă ocazia de a se distanța de lanterna Șuțești. Voința joacă pe teren propriu cu vecina de clasament Viitorul Ianca, o echipă pe care mulți o vedeau în play-off la începutul sezonului. Brăilenii au dezamăgit și au rămas, practic, fără obiectiv, după ce au renunțat la câțiva jucători importanți în iarnă, dar și la Viorel Tănase, tehnicianul cu care începuseră campionatul.

Pentru Limpeziș, o eventuală victorie sâmbătă ar fi ca o gură de oxigen, mai ales după ce, în etapa a doua a play-out-ului, buzoienii au pierdut, 1 la 3, pe terenul codașei Șuțești.

Cealaltă echipă buzoiană din play-out, Olimpia, este scutită de orice emoție, întrucât conduce clasamentul detașat. Râmnicenii au 33 de puncte, 9 peste Dacia Unirea Brăila și se pot gândi deja la vacanță. Echipa lui Marius Tîrîlă se va deplasa în Deltă, pentru meciul cu Hamangia Baia, surpriza seriei. Tulcenii au 22 de puncte, în ciuda statutului de echipă nou promovată.

În mod normal, din Liga a III-a vor retrograda direct ultimele două clasate, adică locurile 5 și 6 din fiecare turneu de play-out. Evident, calculele se pot simplifica după finalul sezonului, sau la începutul sezonului următor, întrucât multe dintre cluburile care obțin pe teren promovarea nu se pot alinia financiar la rigorile fotbalului profesionist, declarând forfeit. Numai în seria buzoienilor sunt două echipe „invitate”, după ce au fost retrogradate sportiv. Este vorba despre Voința Limpeziș și Dacia Unirea Brăila.

Articole similare