Actualitate

Și-a donat banii primiți la botezul copilului pentru laptopuri destinate elevilor din apartamentele sociale ale Direcției pentru Protecția Copilului Buzău

Un buzoian și-a donat banii primiți drept cadou la botezul copilului la Fondul de burse constituit de Fundația Comunitară Buzău. Acești bani, ca și alții donați de buzoieni, au ajuns recent sub formă de laptopuri la copiii găzduiți de Direcția ­Ge­nerală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău în apartamentele sociale. Este vorba despre 60 de copii, elevi de gimnaziu, liceeni și studenți care locuiesc în cele opt apartamente sociale ale DGASPC Buzău, întrucât familiile lor nu dispun de posibilități financiare și nu îi pot ajuta în această perioadă.

12.000 lei transformați în laptopuri pentru copiii instituționalizați

„În administrarea DGASPC Buzău există opt apartamente sociale în Buzău ce găzduiesc 60 de copii, elevi de gimnaziu, liceu și studenți. Acești copii au familii, dar familiile lor nu și-i pot asuma acum, motiv pentru care locuiesc în aceste apartamente sociale. În contextul pandemiei cu noul coronavirus și a sistării cursurilor școlare fizice, acești copii sunt nevoiți să participe la școala online, dar nu au aparatura necesară. În acest sens, Fundația Comunitară Buzău a direcționat în mod urgent Fondul de Burse în valoare de 12. 000 de lei, pentru achiziția a opt laptopuri pentru cele opt apartamente, adică un laptop pentru câte un apartament”, precizează reprezentanții Fun­dației Comunitare.

Fundația a făcut cunoscută această donație pe pagina de socializare a organizației și pentru a le mulțumi celor care au donat, dar și pentru a-i încuraja pe cei care nu au făcut-o până acum, pentru că mai sunt nenumărate cazuri de copii care nu au acces la educație în această perioadă, întrucât nu dispun de aparatura necesară și care, de asemenea, pot fi ajutați.

Fondul de Burse, un proiect pentru prevenirea abandonului școlar

„Fondul de Burse a fost construit cu ajutorul donatorilor buzoieni care au contribuit, încă de la începuturile formării Gru­pului de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău, prin diverse metode: donații directe de la persoane fizice, donații pe Galantom.ro – comunitatea oamenilor de bine (cineva a donat astfel botezul copilului său!), donații de la organizații locale. Mulțumim Asociației Alexandru Marghiloman pentru contribuție! Mul­țumim tuturor donatorilor! Mulțumim Punctul IT pentru instalare!”, spun reprezentanții Fun­dației Comunitare Buzău.

Fondul de burse este un program de sprijin pentru continuarea studiilor, creat pentru elevii proveniți din familii defavorizate. Fără acordarea sprijinului potrivit, elevii pot abandona școala, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Prin­tre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de susținere pentru a le atinge.

Reprezentanții Fundației Comunitare Buzău își doresc să continue acțiunile de ajutorare a copiilor aflați în dificultate de a-și continua studiile: „Povestea nu se încheie aici. Împreună am donat opt laptopuri pentru opt apartamente sociale în care locuiesc 60 de copii. Este ­mi­nunat dar înțelegem cu toții că nu e de ajuns. Așadar, dacă vrei să te implici pentru achiziția de alte laptopuri, mouse-uri, imprimante, o poți face contribuind cu bani sau produse. Detalii mai jos:

Fundația Comunitară Bu­zău, CIF: 41937262, CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001, BANCA: BCR, detalii transfer: Fondul de burse”.

Cei care doresc să doneze direct obiecte, pot contacta reprezentanții Fundației Comunitare direct: [email protected].

Articole similare

error: Continut protejat!!