Actualitate

După ce a băgat în carantină un cartier întreg, Clanul Pistol închide și Policlinica Titulescu?

Autoritățile au anunțat miercuri confirmarea primului caz de infecție cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical din cadrul Policlinicii ,,Nicolae ­Ti­tulescu”. Este vorba despre neurologul Dorina Murgociu, care deține singurul cabinet cu această specializare din cadrul ambulatoriului de specialitate.

Doctorița urma să fie operată la o clinică din București, iar conform protocolului, înainte de orice intervenție chirurgicală pacienții sunt testați pentru COVID-19.

Testul a ieșit pozitiv. Ulterior și soțul doctoriței s-a dovedit a fi purtător al virusului. Amândoi sunt asimptomatici și au fost internați marți la Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Ca urmare, specialiștii Direcției de Sănătate ­Pu­blică Buzău au demarat miercuri ancheta epidemiologică prin stabilirea contactelor celor doi și testarea personalului din policli­nică, fiind efectuată și dezinfecta­rea incintei.

„Vom afla rezultatele probabil astăzi (joi, n.r.) cel mai târziu vineri, în funcție de capacitatea laboratorului de a procesa testele recoltate, având în vedere că nu sunt doar ele, ci sunt și alte urgențe, după care vom lua o atitudine. La nivelul policlinicii s-a  decis o dezinfecție terminală și, în funcție de rezultatele testelor, vom decide ce se va întâmpla cu această unitate medicală mai departe”, a  declarat miercuri medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Până când vor veni rezultatele probelor, policlinica a fost închisă. În urma anchetei epidemiologice, s-ar putea stabili și sursa infecției.

Nu este exclus ca doctorița să fi contractat virusul chiar din incinta policlinicii, de la un pacient.

Amintim că imediat după instituirea carantinei în Cartierul Poștă, printre măsurile dispuse prin hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost și dezinfectarea Ambulatoriului de specialitate „Nicolae Titulescu”. Pe 28 aprilie, Gheorghiță Constantin, poreclit Comitet, s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București. Anterior internării în izolatorul SJU, bărbatul a mers în Policlinica de pe Titulescu pentru a fi consultat la plămâni.

După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din ­Ca­pitală.

Potrivit unor surse de presă, medicul care l-a consultat pe bărbat ar fi fost, de asemenea testat și izolat la domiciliu. Medicul a revenit de puțin timp la serviciu.

2 Comentarii

  1. Se constata ca este o actiune concertata. Toata lumea este asimptomatica. Eu cred ca testele vin deja gata masluite. Si se inchid mai ales cartiere sau localitati cu tigani. Ies pozitivi persoane care deranjeaza. Dictatura este gata. Uriti psd si pe Dragnea care v-a facut salariile bune si ieseati sa faceti miting pentru Klaus si Orban. Si astia si-au dat seama ca este bine in dictatura. V-a fost rost rau cu PSD cand v-a marit salariile. Acum stati dupa dictatura lui Dimian si Orban!

  2. Medicul care a revenit de curand la serviciu, se pare ca nu a respectat perioada de 14 zile de carantina. Este usor de calculat cat a stat medicul respectiv in carantina deoarece pe 1 mai a fost confirmat pacientul,,0″ din Poșta.

Articole similare