marți, 26 mai 2020

Sfaturi despre achizitionarea unei masini din Germania

Cumpararea unei masini din Germania poate fi o experienta interesanta, dar si un proces obositor. Poate fi interesant, deoarece exista un numar foarte mare de producatori de masini, care iti ofera mai multe posibilitati de cumparare. Poate fi descurajant, deoarece esti intr-o tara straina, trebuie sa comunici intr-o alta limba, si sa gasesti o modalitate de transport pentru a aduce masina in tara. Totusi, nu este chiar atat de diferit de cumpararea unei masini din tara, si exista chiar si posibilitatea de a achizitiona o masina online.

Cumpararea unei masini noi

Exista o multime de surse care te pot ajuta sa decizi ce masina sa cumperi, inclusiv site-urile dealerilor auto. Daca decizi sa mergi in Germania pentru a achizitiona masina, poti ajunge acolo cu o firma de transport persoane precum ZGR. Odata ajuns in Germania, cel mai probabil vei vizita un dealership. Acolo poti gasi personane care vorbesc limba engleza, si care te pot ajuta sa alegi masina potrivita pentru tine. Retine ca in Germania negocierea libera nu este, in general, acceptata, asadar pretul pe care il vezi pe masina va fi pretul final de achizitie. Exista totusi cateva modalitati de a reduce pretul. Dealerii ofera uneori reduceri pentru plata in numerar. Exista, de asemenea, loc pentru negocieri cand vine vorba de extraoptiuni; trapa, aer conditionat, sistem de sunet si alte accesorii.

Masini second-hand

Masinile second-hand pot fi achizitionate la un pret foarte bun, daca stii unde sa cauti. Daca achizitionezi o masina de la un dealer, vei primi si o garantie. Conform legii, dealership-urile trebuie sa ofere o garantie limitata de un an pentru toate masinile folosite pe care le vand. Sunt responsabile pentru defectele prezente in momentul vanzarii, dar nu si pentru cele care rezulta din uzura obisnuita sau neglijenta. Defectele sunt, in mod normal, determinate de un expert. Daca alegi sa cumperi o masina online din Germania, asigura-te ca descrierea este corecta si ca masina este in stare buna. Daca ai posibilitatea, poti trimite o persoana care este in Germania sa examineze masina. In cazul in care decizi sa achizitionezi o masina, o poti aduce in tara cu o firma de transport auto pe platforma din Germania.

Desi este putin riscant, poti opta si pentru cumpararea unei masini direct de la proprietar. Cumpararea unei masini online devine din ce in ce mai populara si mai usoara. Avantajele achizitionarii online sunt evidente. Nu trebuie sa mergi la un dealer, selectia este vasta si este posibil sa cauti o masina dupa un numar mare de criterii diferite. Exista ziare si site-uri online cu foarte multe anunturi de vanzare de masini din Germania. Este important sa acorzi atentie kilometrajului, data urmatoarei inspectii, data primei inregistrari, anul modelului, tipul convertorului catalitic si numarul proprietarilor. Avand in vedere ca faci o achizitie online, trebuie sa iei anumite masuri de precautie. Daca este posibil, asigura-te ca intocmesti un contract pentru achizitia pe care o faci. Totusi, in general, soferii germani au foarte mare grija de masinile lor, si este posibil sa gasesti ceea ce doresti pentru un pret bun.

loading...
error: Content is protected !!