Sport

Sfânta mediocritate. Sezon dezamăgitor pentru Gloria

Suntem abia în februarie, însă putem spune, deja, că Gloria face un sezon slab. Verdictul ar putea părea pripit, mai ales că mai sunt destule meciuri de disputat în Liga Florilor. Și totuși, o stagiune în care nu poți bate nicio echipă cu obiective similare cu ale tale poate fi considerată de rău augur.

Gloria a pierdut cu Brăila, Bistrița și Râmnicu Vâlcea. Tur-retur. De asemenea, ne-au bătut și oltencele de la Craiova, la Buzău. Rapid și CSM, de asemenea. Mai concret, victoriile fetelor de la Buzău au fost înregistrate numai cu adversarele din jumătatea inferioară a clasamentului. Minus Zalăul, cu care am făcut egal. Puțin, foarte puțin, cum ar spune Dem Rădulescu.

Joi seară, cu Râmnicu Vâlcea, s-a confirmat, dacă mai era nevoie, că astrele nu s-au aliniat în niciun fel în stagiunea 2023/2024. Fetele s-au chinuit în prima repriză, au ținut cu dinții de un rezultat care nu reflecta cu acuratețe derularea ostilităților din teren și au reușit, dacă acesta e cuvântul potrivit, să intre la cabine cu un singur gol deficit.

Din păcate, în a doua repriză parcă nimic n-a mai mers. Oaspetele au fost clar mai bune, iar Anniken Wolik a prins o zi de grație, punctând din extremă când și cum a dorit. Excelentă și Roch, portărița vâlcencelor fiind enervant de bună, cu cincisprezece parade. La polul opus, de la Buzău nu prea s-a remarcat nimeni. Procentaje decente, dar puține aruncări. Doar Blazevic și-a asumat mai multe riscuri, însă a prins o zi nefastă, cu șase reușite din 11 încercări. Bucur, Iliyna și Iuganu, câte patru goluri, Petrovic și Nicolae, câte trei. Nu ne-a ajutat nici poarta. Atât s-a putut, ar spune unii. Poate a fost și oboseala, poate și un pic de blazare…

La înălțime au fost, însă, spectatorii. Sala a fost aproape plină, în ciuda unei ore deloc ofertante și a unui trafic infernal în zona Sălii Sporturilor. Oamenii din tribune au încurajat din nou echipa, chiar și în momentele în care mai toată lumea realizase că meciul era pierdut.

Etapa viitoare, dacă mai contează, Gloria va juca în deplasare, cu Știința București. Apoi acasă, cu Târgu Jiu. Șase puncte obținute în cele două meciuri ne-ar scăpa de grijile retrogradării.

Între timp, pe 17 februarie, Buzăul își joacă șansa în cupă. Meciul, contând pentru optimile competiției, se va juca acasă, de la ora 18.00.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker