Cultură

Șezătoarea mihăileștenilor, la TV de Ziua Națională a Culturii

Şezătoarea, unul din obiceiurile străvechi cu rol foarte important în viaţa socială a satului, preluată și reinterpretată la Mihăilești ca o tradiție populară în jurul ansamblului „Spic de grâu”, sub denumirea de „Terapie prin folclor”, va face obiectul unei emisiuni  a postului TV Favorit. Prin grija realizatorului TV Nicușor Ioniță, a VIII-a ediție a Șezătorii „Terapie prin folclor”  va fi prezentată și la Favorit TV, de Ziua Națională a Culturii, sâmbătă, 15 ianuarie, orele 20.00.

În această emisiune specială au fost surprinși interpreții de muzică populară  Vasile Mușat, Bianca Dobrin, Diana Chiriță, Ianis Chiriță și Daniela Toma. Bineînțeles că nu vor lipsi nici Ansamblul „Spic de grâu” și Grupul vocal „Spic de grâu” și, în calitate de invitați, vor fi prezenți mihăileștenii Elena Hornea, Ecaterina Mihai, Mircea Baciu și Angela și Vlad Dumitru. Realizatorul emisiunii este Silvana Rîciu.

Astfel, în emisiunea „Cântecul favorit”  se va face popas în renumita vatră folclorică de la Mihăilești cu cântece și dansuri populare, obiceiuri de iarnă și momentele emoționante.

Articole similare