Economic

Servicii funerare complete

Pierderea unei persoane dragi este un moment dificil pentru orice familie. In timp ce te lupti cu durerea si suferinta, trebuie sa iei in considerare, de asemenea, planificarea funeraliilor. Intrucat acest proces poate fi coplesitor, multe companii de servicii funerare ofera servicii complete si pachete funerare pentru a ajuta familiile sa treaca prin aceasta perioada dificila.

Ce sunt serviciile funerare complete?

Serviciile funerare complete sunt pachete care includ toate elementele necesare pentru inmormantarea unei persoane, inclusiv pregatirea corpului, aranjamentele pentru ceremonia funerara si inmormantare, ingrijirea florilor si transportul. Aceste pachete sunt concepute pentru a face procesul cat mai simplu si mai putin stresant pentru familia indurerata.

In general, serviciile funerare complete includ urmatoarele:

 • Pregatirea corpului
 • Spalarea si imbracarea corpului
 • Ingrijirea parului si a unghiilor
 • Imbalsamare, daca este solicitata
 • Pregatirea pentru vizitare
 • Aranjamente pentru ceremonie
 • Alegerea locatiei, precum capela, biserica, cimitir
 • Alegerea muzicii si a florilor
 • Inchirierea de scaune si alte echipamente
 • Programarea preotului sau a oficiantului
 • Inmormantarea
 • Alegerea sicriului
 • Inchirierea de masini funerare, pentru transportul corpului si a familiei
 • Ingrijirea pentru cavou sau mormant
 • Pregatirea pentru slujba funerara
 • Alegerea aranjamentelor florale
 • Livrarea lor la locate

De ce ar trebui sa alegeti servicii funerare complete?

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa alegeti servicii funerare complete, in loc sa planificati inmormantarea pe cont propriu. Iata cateva dintre cele mai importante motive:

1. Reducerea stresului

Planificarea unei inmormantari poate fi coplesitoare, mai ales in timp ce sunteti indurerati si emotionati. Alegand servicii funerare complete, puteti lasa totul in grija profesionistilor, astfel incat sa va puteti concentra pe procesul de vindecare.

2. Economia de timp

Planificarea unei inmormantari implica mult timp si energie. Alegand un pachet de servicii funerare complete, puteti economisi timpul si energia necesare pentru a face aceste aranjamente.

3. Reducerea costurilor

Desi pachetele de servicii funerare complete pot fi mai scumpe decat planificarea unei inmormantari pe cont propriu, acestea pot ajuta la reducerea costurilor globale. De obicei, companiile de servicii funerare ofera reduceri si oferte speciale pentru pachete complete, ceea ce poate duce la economii semnificative.

4. Asistenta profesionista

Atunci cand alegeti servicii funerare complete, veti avea acces la asistenta profesionala si experienta in planificarea unei inmormantari. Acesti profesionisti au experienta in gestionarea acestui proces si pot ajuta la luarea deciziilor importante in momente dificile.

5. Pachete funerare

Exista mai multe optiuni de pachete funerare disponibile, in functie de preferintele si necesitatile fiecarei familii. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de pachete funerare:

 • Pachetul standard

Acest pachet include cele mai importante servicii funerare, cum ar fi pregatirea corpului, alegerea sicriului si transportul. De obicei, acest pachet nu include florile si preotul sau oficiantul.

 • Pachetul complet

Acest pachet include toate serviciile necesare pentru inmormantarea unei persoane, inclusiv pregatirea corpului, aranjamentele pentru ceremonie, inmormantare si ingrijirea florilor.

 • Pachetul cremarii

Daca familia opteaza pentru cremare, acest pachet include pregatirea corpului, transportul si cremarea. Unele pachete includ, de asemenea, o urna pentru cenusa si organizarea unei ceremonii funerare.

Pe langa pachetele funerare, casele funerare ofera si o gama de servicii suplimentare care pot fi adaugate la pachete sau folosite pe cont propriu. Aceste servicii includ aranjamente florale, muzica, videoclipuri si alte atingeri personalizate care pot face serviciul de inmormantare unic si special. Casele funerare pot oferi, de asemenea, indrumari si sprijin in ceea ce priveste aspectele legale si administrative ale decesului, cum ar fi depunerea certificatelor de deces si organizarea succesiunii.

Atunci cand alegeti un pachet sau un serviciu de inmormantare, este important sa luati in considerare nevoile si dorintele defunctului si ale familiei acestuia. Pachetele funerare pot varia semnificativ in ceea ce priveste pretul si serviciile si este esential sa alegeti un pachet care sa se incadreze in bugetul familiei, oferind totodata sprijinul si confortul necesar in timpul pierderii acesteia.

Obiecte necesare la o inmormantare

In afara de serviciile funerare, exista si anumite obiecte necesare pentru o inmormantare. Acestea include sicriul, imbracaminte, corona funerara, programul funerar, bannere,

Sicriul este una dintre cele mai importante obiecte necesare la o inmormantare. Exista o gama larga de optiuni disponibile, inclusiv sicrie din lemn, metal sau fibra de sticla. Sicriul poate fi personalizat cu imagini sau mesaje speciale.

Corpul persoanei decedate trebuie sa fie imbracat intr-o haina adecvata. Aceasta poate fi o haina obisnuita sau un costum special de inmormantare.

Coroana funerara este o floare speciala care este folosita pentru a onora memoria persoanei decedate. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si stiluri, de la simple buchete de flori pana la coroane funerare • Osiris • Bucuresti / Ilfov elaborate.

Programul funerar este un document care include informatii despre ceremonia funerara si inmormantare. Acesta poate include o lista a participantilor, un program al ceremoniei si alte informatii importante.

Bannerele funerare sunt un alt element comun in cadrul serviciilor funerare. Acestea pot fi personalizate cu imagini sau mesaje speciale si pot fi afisate in timpul ceremoniei funerare sau in jurul casei familiei.

Coroanele funerare sunt un element important al oricarei inmormantari si sunt folosite pentru a onora memoria persoanei decedate. Acestea sunt, de obicei, realizate din flori si sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si stiluri. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de coroane funerare:

Coroana standard, cea mai simpla coroana funerara, formata dintr-un singur strat de flori si frunze.

Coroana completa, o coroana mai mare si mai elaborata, care include mai multe straturi de flori si frunze. De obicei, este folosita pentru a onora memoria unei persoane mai importante.

Coroana personalizata, creata pentru a se potrivi preferintelor si personalitatii persoanei decedate. Poate fi personalizata cu imagini sau mesaje speciale si poate fi formata din flori si alte elemente decorative.

Buchete de flori, o alta optiune populara in cadrul serviciilor funerare si pot fi folosite pentru a decora sicriul sau pentru a fi duse acasa de catre familia indurerata.

Articole similare