Sport

A semnat, a stat două luni și-a plecat

Marcus Diniz s-a despărțit oficial de Gloria

Despărțirea este oficială, punctată inclusiv de portalul de socializare al clubului, însă motivele nu sunt dezvăluite. Este cert, brazilianul nu se mai află în apogeul carierei și nu reprezenta pentru Prepeliță decât o soluție de avarie. În schimb, surse de încredere din cadrul clubului ne-au dezvăluit că stoperul avea pretenția de a i se garanta un post de titular, atitudine care nu face bine niciunui fotbalist profesionist, oricât de galonat ar fi el.

Pentru Diniz, un sportiv care s-a plimbat pe la multe echipe, perioada de la Gloria reprezintă cel mai scurt stagiu petrecut în carieră, cam două luni. Este posibil ca după debarcarea din Crâng, omul care a împărțit odinioară vestiarul cu Ronaldinho sau Kaka să agațe cheile în cui. Prin târg, se vorbește și despre o aventură în Țara Sfântă, probabil tot prin diviziile inferioare.

În cariera sa, brazilianul crescut la Caxias-ES, Vasco da Gama, Vitoria (toate trei din Brazilia) și chiar AC Milan (Italia) a evoluat la seniori pentru Monza Brianza, Livorno, Crotone, Como, Lecce, Calcio Padova (toate cinci din Italia), AS Eupen (Belgia), FC Lausanne Sport (Elveția), Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC, Maccabi Petah Tikva FC și Hapoel Umm al-Fahm FC (toate trei din Israel).

Cel mai sus a jucat în sezonul 2009/2010, la Livorno, cu care a promovat în Seria A și a evoluat în 21 de jocuri. A jucat și în prima ligă din Belgia (cinci jocuri la AS Eupen), Elveția (30 jocuri și două goluri la Lausanne) și Israel (77 de jocuri și trei goluri pentru Ironi Kiryat și 46 de meciuri pentru Petah Tikva).

Despre Diniz s-a scris mult atunci când a fost de acord să semneze cu Buzăul, însă, așa cum de multe ori s-a adeverit, nu joacă numai CV-ul. Pentru Gloria, a evoluat în amicalele cu Olimpia și FC Bacău, prea puțin pentru un jucător cumpărat, în două rânduri, de AC Milan.

În ultima zi de transferuri, Gloria și-a plombat compartimentul defensiv, cu Georgi Pashov, bulgarul care a mai jucat pentru Clinceni, dar și la Petrolul (sezonul trecut). Fotbalistul care are și cetățenie ucraineană a bifat opt partide în liga secundă și șaisprezece în Superligă, pentru „găzari”. La un moment dat, pe când juca la ilfoveni, bulgarul a fost în atenția celor de la FCSB, însă mutarea nu s-a concretizat.

Cel mai probabil nici Pashov nu va fi un titular bătut în cuie, cu toate că este un fotbalist polivalent. Poate evolua atât fundaș dreapta, postul lui de bază, dar și stopper sau în linia mediană.

Trei prezențe are noul „glorios” în reprezentativa țării de la sud de Dunăre, două în campania de calificare pentru Euro2020, cealaltă într-un amical cu Irlanda. Slavia Sofia, Lokomotiv Plovdiv și Ararat sunt cele mai cunoscute cluburi pentru care a mai evoluat.

Articole similare