Sport

Semifinală și finală, în sistem tur retur

Metalul va juca cinci meciuri în 15 zile

Ultima fază, a treia a acestui sezon de Liga a III-a, va debuta pe 22 mai, la numai trei zile distanță de ultima etapă de play-off. Este vorba despre cea în care au loc barajele de promovare în Liga a II-a, furci caudine prin care va trebui să treacă și Metalul. Buzoienii, ca de altfel toate cluburile implicate în această ultimă fază, vor avea un program absolut infernal, cu cinci meciuri disputate în 15 zile, pe model sâmbătă-miercuri, exact ca echipele din Champions League.

Metalul va juca, aproape sigur, în prima rundă de baraj cu a doua clasată din Seria I, în sistem tur-retur. Prima manșă se va disputa pe 22 mai, urmând ca returul să se joace pe 25. La numai trei zile de la jucarea primei runde, câștigătoarea va mai juca o dublă manșă cu echipa care va triumfa în cealaltă jumătate de tablou, acolo unde se vor întâlni CSM Focșani și ocupanta locului I din seria intâi.  Meciurile se vor juca, dacă nu apare între timp nicio schimbare de calendar, pe 29 mai și 2 iunie.

Programul echipelor implicate în barajele de promovare este unul aproape inuman, condensarea meciurilor în acest fel fiind privită ca un chin inclusiv de echipele care joacă în competițiile europene. Anul trecut, Metalul a capotat în fața celor de la Ceahlăul, după o dublă manșă încheiată cu scorul general de 2 la 3.

Până la baraj, buzoienii mai au de jucat șase etape din acest play-off, însă este cert că Metalul a obținut deja calificarea. Inclusiv locul I în serie este aproape securizat, având în vedere diferența de puncte față de Focșani.

Lucrurile sunt mai puțin clare în seria intâi, acolo unde clasamentul este condus, după două etape, de Bucovina Rădăuți, cu 36 de puncte. La numai trei lungimi distanță, CSM Bacău este pe II, în timp ce Știința Miroslava, echipa antrenată de fostul internațional Tibor Selymes, e pe III, cu 30 de puncte. Șanse la baraj, ce-i drept teoretice, are inclusiv ACS FC Bacău, club clasat pe IV, cu 25 de puncte.

 

Articole similare