Administrație

Secretarul de stat buzoian Alexandru Stoica a condus delegaţia României la OCDE

Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a organizat o sesiune de lucrări în cadrul căreia a fost prezentat şi un raport privind evaluarea României în derularea procesului de aderare la organizaţia amintită. Delegaţia Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a fost condusă de Marcel-Alexandru Stoica, secretar de stat în MDLPA, președintele grupului de lucru constituit la nivelul instituției pentru pregătirea procesului de aderare a României la OCDE. Din delegație au făcut parte ambasadorul însărcinat cu procesul de aderare a României la OCDE, Adrian Vierița, precum și directori și experți din MDLPA.

Conform comunicatului transmis pe canalul oficial al ministerului, secretarul de stat, Stoica a prezentat pe larg tendințele și provocările României în domeniul dezvoltării regionale și planificării teritoriale, precum și demersurile făcute pentru alinierea la bunele practici și la instrumentele juridice ale Organizației. Punctul de plecare în expunerea demnitarului buzoian a fost proiectul raportului elaborat de Secretariatul OCDE, care face o evaluare a legislației, politicilor și practicilor din România în domeniul dezvoltării regionale din perspectiva instrumentelor Organizației.

Demnitarul român a reiterat angajamentul țării noastre pentru aderarea la OCDE, accentuând importanța utilizării procesului ca un vector suplimentar de eficientizare a politicilor publice din domeniul dezvoltării regionale și de continuare a eforturilor de modernizare a politicilor și practicilor interne în acest sector. Reprezentanții statelor membre OCDE au salutat intervenția României, exprimând  aprecierea pentru eforturile de aliniere la standardele OCDE, inclusiv în privința gestionării provocărilor comune în domeniul dezvoltării regionale.

Articole similare