duminică, 05 iulie 2020

Se suspendă contractele cluburilor sportive municipale?

• Gloria își ia răgaz pentru a analiza situația

Cel mai mare club sportiv din România, CSM București, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că va suspenda contractele tuturor sportivilor pe perioada stării de urgență decretate în contextul pandemiei de ­coro­navirus. Iar la această soluție se pare că vor recurge cam toate cluburile sportive municipale și departamentale.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului emisă pe timp de stare de urgență și pentru că forma de organizare a cluburilor sportive municipale permite această variantă, sportivii ar mai putea rămâne cu salarii de 500 de euro, aproximativ 2.400 de lei, bani garantați de Guvernul României. SCM Craiova, la secția de handbal feminin, va aplica prevederile acestei O.U.G.

Gloria nu a luat încă o decizie

Prin intermediul preșe­dintelui Comitetului Director, Cristian Ceaușel, Gloria a anunțat că nu a luat încă o decizie în ­pri­vința contractelor spor­tivilor. Situația va fi ­ana­lizată unitar la nivelul celor 11 secții, iar deocamdată la club este stare de norma­litate, fiind achitate integral salariile aferente lunii februarie.

„Nu s-a luat o decizie. Nu este pusă sub ordinea de zi această decizie. Salariile aferente lunii februarie le-am achitat. Avem o perioadă de respiro acum și vrem să vedem ce facilități putem accesa. Nu văd cum ne-ar putea obliga. Acea ordonanță a venit ca o facilitate, nu ca o obligație. Tot discutăm și noi pe subiect. Sunt destul de neclare lucrurile. Noi avem 11 secții și încercăm să aplicăm o politică unitară pentru toți sportivii clubului. Deocamdată, nu avem această presiune a salariilor. Am discutat cu cei de la CSM Craiova, CSM Reșița și CSM București. Sunt încă multe întrebări de pus. N-aș vrea să iau o decizie pe care să o revoc ulterior”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Ceaușel.

Ce facilități propune Guvernul sportului

Conform Ordonanței Guvernului, statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

De prevederile acesteia beneficiază salariații angajați în baza Legii Educației Fizice și Sportului și include și personalul din cadrul cluburilor și fe­derațiilor sportive. Totodată, Guvernul a decis ca federațiile și cluburile sportive să beneficieze de o amânare la plată a serviciilor de utilități, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, dar și a chiriei imobilelor în perioada stării de urgență.

loading...
error: Content is protected !!