joi, 04 iunie 2020

Se face un pas important în proiectul de construire a blocului de locuințe pentru medici

Blocul de locuințe de serviciu pentru medici care urmează să fie construit pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării va avea un regim de înălțime P+5E și aproximativ 20 de apartamente și garsoniere, plus spații de birouri și arhivă la parterul clădirii.

În ședința de miercuri a Consiliului Județean va fi luat în discuție și supus aprobării Studiul de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Construire bloc de locuințe de serviciu” – Municipiul Buzău bulevardul Gării nr. 8, pentru varianta de proiect agreată de administrația județului.

După aprobarea studiului de fezabilitate, se va trece la etapele următoare – proiect tehnic și execuție. Fondurile necesare realizării investiției vor fi asigurate din bugetul propriu al Consiliului Jude­țean Buzău.

Odată finalizată construcția, medicii din Spitalul Județean Buzău care nu dețin o locuință vor putea ocupa, pe perioada contractului cu unitatea medicală, locuințe de serviciu.

În vecinătatea blocului va fi construită noua Judecătorie din Buzău.

Fosta Maternitate din Buzău a fost complet demolată la finalul anului 2017, iar terenul, în suprafață totală de un hectar, a rămas disponibil.

Consiliul Județean Buzău a aprobat darea în folosință a 4.000 metri pătrați Ministerului Justiței pentru construitrea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău, care funcționează de aproape patru ani într-un mall din oraș. Investiția va fi realizată prin Compania Națională de Investiții. Dreptul de folosință încetează, însă, după 5 ani, în cazul în care clădirea nu va fi ridicată.

loading...
error: Content is protected !!