luni, 01 iunie 2020

Ce se întâmplă cu SCM Gloria și HC Buzău

• Planurile Federației Române de Handbal pentru finalul de sezon

Federația Română de Handbal pregătește mai multe scenarii pentru finalizarea sezonului intern și caută să găsească cele mai bune soluții în cazul în care activitatea se va relua după ieșirea din Starea de Urgență, pe 16 mai.

Într-un interviu acordat Pro Sport, secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, a spus că opțiunea principală a Federației în acest moment este de a se decide totul pe teren și de a nu fi ,,înghețat” sezonul.

Totul se va decide însă într-o viitoare ședință a Consiliului de Administrație.

Cum s-ar încheia întrecerea masculină: HC Buzău, în pericol!

La masculin, Federația ar intenționa să renunțe la turneele play-off și play-out și să ia în calcul ierarhia stabilită după ultimele trei etape care au mai rămas de disputat din sezonul regulat. Nu este clar ce se va întâmpla cu HC Buzău, penultima în clasament, poziție care înseamnă automat retrogradarea în eșa­lonul secund.

„Dacă luăm ca și plan ieșirea din Starea de Urgență pe 16 mai, iar din 18 mai toată lumea ar putea să intre în săli, să reînceapă antrenamentele, atunci în situația asta avem opțiunea de a încheia campionatele până la sfârșitul lunii iunie. La masculin este puțin mai complicat, pentru că noțiunea cu play-off și play-out a dispărut definitiv din peisaj, este imposibil să se mai joace acest segment din program. Vom juca toate etapele din tur și retur, asta înseamnă trei etape plus cele trei jocuri restanță, două ale echipei Dinamo și Poli Timișoara – HC Buzău. De asemenea, ar mai fi turneul Final Four al Cupei Ro­mâniei. Corelat cu programul EHF, cele două săptă­mâni de jocuri la masculin pe plan intern ar putea fi: săptămâna 8-14 iunie pentru cele trei etape din Liga Zimbrilor și săptă­mâna 22-28 iunie pentru turneul Final Four al Cupei României, cu mențiunea că Dinamo nu trece de PSG în optimile de finală ale Ligii Campionilor”, a spus Cristina Vărzaru.

Varianta turneelor la feminin

În Liga Florilor, unde SCM Gloria ocupă locul 4 la întreruperea campionatului, fiind și calificată în Final Four-ul Cupei României, au rămas mai multe jocuri. Fe­derația ia în calcul organizarea unor turnee.

„Aici avem mai multe jocuri de jucat, șapte etape plus restanța dintre CSM București și Unirea Slobozia. La feminin nu putem să punem un singur turneu, nici nu avem timpul necesar, dar nu este bine nici pentru echipe. După două săptămâni de antrenament, după două luni de stat în casă, am risca multe accidentări și nu ne dorim acest lucru. Astfel, opțiunea în momentul acesta, dacă ieșim din Starea de Urgență și putem să ne reapucăm cu toată lumea de antrenamente pe 18 mai, sunt două turnee, plus două etape organizate separat. Cele două etape, 23 și 26, le-am pus separat în săptămâna în care EHF va organiza sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Vâlcea și CSM București nu vor juca în respectivele runde, pentru că ar fi trebuit să evolueze în compania echipei Corona Brașov. Atunci, ră­mâne o restanță pentru Vâlcea și una pentru CSM, pe care le ducem în ultimul turneu. Cam aceasta ar fi opțiunea ideală, cu finalizare în luna iunie. Noi nu ne dorim și nu există în acest moment opțiunea înghețării campionatului. O ultimă opțiune pe care o avem în plan este prelungirea sezonului și în luna iulie, în cazul în care planul anterior nu poate fi pus în aplicare. Știm că mulți sportivi își încheie contractele la sfârșitul lunii iunie, dar aici o să fie o dezbatere la nivelul Consiliului de Administrație, să vedem cum poate fi rezolvată problema în acest sens”, a mai spus Cristina Vărzaru în interviul acordat Pro Sport.

loading...
error: Content is protected !!