Actualitate

Scumpire masivă a țigărilor începând cu 11 ianuarie

Țigările produse de Japan Tobacco International se scumpesc cu 1 leu pe pachet, începând cu 11 ianuarie, potrivit Economedia.ro. Țigările populare Sobranie vor ajunge să coste 28 de lei pe pachet, Winston ajunge la 25,50 lei, iar Camel între 22 și 22,50 lei. Winchester, mai ieftine, ajung la 24 de lei pachetul.

De obicei, cei trei mari distribuitori operează scumpiri unul după altul. În mod obișnuit, British American Tobacco, ca lider al pieței (50% din toate țigările comercializate) făcea prima scumpirile. Urmau Philip&Morris și JTI. De această dată însă, JTI „fură startul”. Este însă de așteptat ca BAT și Philip&Morris să o urmeze. De altfel, în piață comercianții au fost informați că BAT ar putea opera și ea scumpiri începând cu 15 ianuarie, adică de lunea viitoare, însă nu este încă cert.

Precedent scumpire a țigărilor s-a făcut în luna iulie a anului 2023. Anul trecut, a mai fost una în aprilie. În total, 2023 a adus o scumpire cu 1,50 lei a țigărilor.

Un comentariu

  1. Rezervele pentru dispozitivele care încălzesc tutunul ar trebui sa fie mult mai ieftine decat țigările clasice, asa o sa indreptam si oamenii spre alternative mai ok

Articole similare