Cultură

Scriitori buzoieni, la Bookfest

Peste 400 de evenimente, de la lansări de carte şi dezbateri , proiecţii cinematografice şi evenimente interactive pentru copii, îi așteaptă pe cititorii dornici să participe la Salonul Internațional de Carte Bookfest, care s-a deschis astăzi, de Ziua Copilului, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B. și se va încheia în data de 5 iunie.

Joi, 2 iunie, vor fi prezenți la Bookfest și scriitori buzoieni. Mai exact, la standul APLER, joi 2 iunie, ora 13.00,  vor fi prezentate și cărțile de versuri ale scriitorilor Teo Cabel și Mihaela Roxana Boboc,  respectiv „Obiect în plutire” și „Iubește-l, Anya”. Reamintim că cele două volume de versuri au fost lansate la finele lunii aprilie,  la Vila Albatros, la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, în cadrul unui eveniment de anvergură națională, prin participarea scriitorilor din Buzău, Râmnicu Sărat, Ploiești, Brașov, București, și, în același timp, o premieră a editurii Neuma la Buzău.  Evenimentul literar a avut atunci  în prim-plan patru autori de poezie – dintre care trei buzoieni -, care au adus în fața publicului șase cărți marca Neuma.  Protagoniștii – Mihaela Roxana Boboc, Teo Cabel, Gabriel Burlacu și Horia Gârbea, președintele Filialei Bucureşti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, care a și moderat evenimentul -, sunt autorii  volumelor „Iubește-l, Anya”, „Obiect în plutire”, „ Fântâna vieții” și „Orașul dispărut”, res­pectiv „Amintiri cu poduri” și „Crime la Elsinore”, pe care le-au lansat în fața unui public buzoian avizat și, am putea spune, mai numeros ca niciodată.

De asemenea, vineri, la Bookfest se va afla și scriitorul buzoian Marian Mihai. El va face lansarea  volumului „În timp ce tu”, editat de Carmides, începând cu ora 15.00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București, va avea următorul program:  miercuri, joi, și duminică, în intervalul orar 10.00-20.00, iar vineri și sâmbătă, în intervalul orar 10.00-21.00.

Articole similare