Administrație

Școlile din municipiu au primit banii pentru burse

Circa 10.000 de elevi din Buzău vor primi, în scurt timp, bursele școlare, dat fiind că unităților de învățământ de pe raza municipiului, cu două excepții, le-au fost virate în conturi sumele destinate elevilor merituoși și celor cu situație materială precară care au depus dosare la secretariatele școlilor. Două școli din municipiul Buzău nu au primit încă acești bani, pentru că nu au tri- mis încă situația dosarelor: Liceul ,,Alexandru Marghi­loman” și Școala ,,Dionisie Romano”.

,,Legat de situația acor­dării burselor la școlile din municipiul Buzău, această operațiune s-a făcut acolo unde am avut datele foarte exacte. Școlile, lice­ele, ne-au făcut solicitări scrise cu sumele foarte exacte ce le au de primit. Au rămas două școli de la care așteptăm, în viitorul apro­piat. Deci, din punct de vedere al Primăriei Buzău, această operațiune a fost încheiată”, a declarat primarul Constantin Toma pentru Focus FM. Din acest moment, conduce­rile instituțiilor de învă­țământ decid calendarul după care vor fi virați banii în conturile copiilor.

În municipiul Buzău sunt 10.571 de copii de școală generală și liceu care  vor primi câte o sută de lei pe lună, începând cu semestrul al II-lea din acest an școlar, în funcție de notele obținute sau de situația materială a familiilor acestora. Este vorba despre 7.769 burse de me- rit, 1.340 burse de studiu  și 1.462 burse de ajutor social.

Remintim că proiectul de hotărâre al Consiliului Local Buzău privind aprobarea burselor elevilor din municipiu a generat o dispută între consilierii PNL și executivul Primăriei. Primii au încercat să promoveze un amendament privind suplimentarea sumei de 100 lei pentru un elev cu o contribuție locală. Amendamentul a fost însă respins, suplimentarea din bugetul local fiind alocată proiectului ,,Buzăul citește”, prin care circa 20.000 de elevi din municipiu primesc pachete cu câte patru cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!