ActualitateEducație

Școală buzoiană de nota 10, cu zece șefi de promoție

Vineri, 3 iunie, la Școala Gimnazială „George Emil Palade” (Școala nr. 15)  s-a înregistrat un record cu care puține școli din țară de pot mândri. Nu mai puțin de 10 dintre absolvenții de clasa a VIII-a, care au obținut  pe parcursul celor patru ani de gimnaziu numai medii de 10, au fost declarați „șef de promoție” de către directoarea Elena Gheorghe, care a vorbit celor prezenți la festivitate despre această mare și frumoasă familie căreia i s-au pus bazele la această școală  din municipiul Buzău; o familie formată din elevi, părinți și cadre didactice în fața căreia directoarea școlii s-a declarat a fi mândră de acești copii, în sensul frumos și înălțător al cuvântului: „Uitați-vă cât sunt de frumoși! Sunt minunați! Sunt copiii dumneavoastră, sunt copiii noștri! Suntem o mare familie!”.

Liviu PK Stoica

Astfel, anul acesta, într-o frumoasă zi de cireșar, de care își vor aminti cu siguranță mult timp de aici înainte, au fost strigate numele a zece elevi din cele șase clase de gimnaziu ale școlii, performeri, de altfel, la multe olimpiade pe parcursul gimnaziului. De data aceasta, sub privirile calde ale părinții lor, diriginților și cadrelor didactice îndrumătoare, ale absolvenților claselor primare,  în semn de recunoaștere pentru toată munca depusă de-a lungul celor patru ani de studiu,  răsplătind eforturile lor, conducerea școlii a nominalizat cu titlul de „șef de promoție” elevii: Codruț Agheană, Ioana Alexia Cîmpeanu, Maria Miruna Coman, Darius Mihai Dinu, Andrei Edu, Pavel Frățilă, Iulia Maria Ghinea, Antonio Ion, Răzvan Andrei Moise, Mario Stoean. Galeria olimpicilor  promoției 2022 a impresionat întreaga suflare adunată în curtea școlii.

Apoi, directoarea școlii i-a declarat pe toți absolvenți, invitându-i pe toți să urce pe scena presărată cu flori, lacrimi și bucurie. S-au îmbrățișat ca o mare familie adevărată, generând o energie maximă.

De altfel, mesajul Școlii „George Emil Palade” către comunitatea buzoiană, pe care îl transmite și directoarea adjunctă, Camelia Timofte, este acela că „dacă vrei să luminezi, trebuie să arzi mereu, luminând în fiecare clipă minte și sufletul. Și să crezi în reușită, ridicând, ajutând, colaborând, exact ca-ntr-o Familie Adevărată. Viitorul Buzăului promite cu astfel de copii! Felicitări tuturor!”.

Liviu PK Stoica

 Cu ce gânduri merg spre liceu elevii de 10 ai Școlii „George Emil Palade”

Drumul acestor elevi nu a fost ușor, dar au știu să creadă în reușită, să-și învingă temerile, să-și întindă aripile și să privească cerul. Iar cerul i-a binecuvântat. În prag de nou început, au dezvăluit din gândurile lor, fiind admirați de toți cei prezenți și luați drept modele.

Andrei Edu: Astăzi este un moment de sfârșit și totodată un nou început, o nouă viață ne așteaptă. Unii dintre noi sperăm că vom avea șansa să ne continuăm studiile împreună, alții vor merge unde pasiunea le îndreaptă gândurile și pașii. Oriunde viața ne va purta, această perioadă a adolescenței pe care am petrecută-o în această școală, suntem siguri că va avea un loc special în inima noastră!”

Darius Mihai Dinu: „Îmi voi reaminti de acești nouă ani drept anii care au dat startul vieții de om mare. Mă bucur că am avut plăcerea să fiu elevul unor dascăli cu totul și cu totul excepționali și că am cea mai mare calitate pe care o poate avea un om: familia sa!”

Maria Miruna Coman: „Am învățat să fiu un om bun în această școală, datorită profesorilor, dar și prietenilor pe care i-am cunoscut în acești nouă ani. Oricât de multe persoane ar păși în această școală, toate vor fi primite cu aceeași căldură precum am fost și noi. Vor învăța să fie oameni, vor evolua din punct de vedere intelectual, vor fi entuziasmați să semneze tricourile copiilor de clasa a opta, apoi se vor trezi în această curte, cu tocile pe cap, gata să pornească pe un drum nou. Școlii îi mulțumesc că a fost la fel de primitoare în fiecare an, precum în prima zi în care am pășit în curte. Mulțumesc!”

Iulia Maria Ghinea: „Ne punem condeiul inimii în mână și depănăm amintiri, într-un spațiu clar, deschis și mereu prietenos – Școala Gimnazială <George Emil Palade>, BuzăuMă bucur să pot spune că am evoluat, ne-am maturizat, pe scurt, am ajuns la deznodământul poveștii noastre. Basmul nostru a luat sfârșit, dar noi pagini de roman urmează să fie scrise”.

Antonio Ion : „Am realizat că doar învățând voi reuși. Regret că au trecut acești ani aâtt de repede, dar privesc cu încredere și cu emoție spre o altă etapă importantă a vieții, liceul. Vă sunt recunoscător, sunt fericit că v-am cunoscut și vă doresc mult succes tuturor!”.

Răzvan Andrei Moise: „În toți acești ani, am cunoscut mulți profesori care ne-au ajutat să descoperim numeroase lucruri interesante despre lumea care ne înconjoară, despre univers și chiar să ne redescoperim pe noi înșine. Le suntem profund recunoscători tuturor profesorilor pentru toți acești ani minunați, pentru sprijinul și încrederea acordată și pentru faptul că au încercat cât de mult posibil să cultive valori în noi și să ne inoculeze setea de cunoaștere. Închei prin a ura colegilor mult succes, să creadă în ei și în visurile lor și să știe că dacă perseverează și pun pasiune în tot ce fac, pot atinge și cerul!”.

Gândurile absolvenților s-au împletit cu emoții, cu lacrimi ascunse printre buchetele de flori, cu ritmuri vesele, redescoperind bucuria de a trăi împreună cu părinții și profesorii aceste momente unice.

Emoții mai mari decât elevii au avut la această festivitate de final de gimnaziu părinții lor. Iată ce mărturisește mama elevului Andrei Edu, absolvent, șef de promoție: „Am trăit astăzi alături de copii o zi memorabilă, greu de descris în cuvinte… să vezi atâția tineri, îmbrăcați de sărbătoare, răsplătiți cu aplauze și cuvinte de laudă pentru eforturile depuse de-a lungul anilor, să-i vezi nerăbdători  să-și poarte pașii într-o nouă etapă a vieții lor, nu poate fi decât o binecuvântare! A fost o zi plină de emoții, de bucurie, o zi care își va lasa amprenta în sufletele noastre, ale tuturor. Nu au lipsit lacrimile, promisiunile că se vor revedea, baloanele și voia bună”.

Un comentariu

  1. Mai ușor cu atâtea medii de 10,00, care in realitate sunt de 8,00. Doar eu știu câte note de 10,00 am trecut de plictiseală!

Articole similare