ActualitateCulturăEducație

Care este programul de sâmbătă al Festivalului „AnTanTe”

Buzăul este printre puținele orașe din România, dacă nu chiar singurul, care au un festival cultural-educațional pentru copii și adolescenți. Acesta se întâmplă  chiar în acest week-end, adică sâmbătă, 3 iunie, și duminică, 4 iunie, în trei zone din municipiul Buzău: Bulevardul Nicolae Bălcescu  – care devine zonă de promenadă urbană, animată de artiști stradali și spații special amenajate pentru ateliere practice -, și Parcurile Marghiloman și Tineretului, unde buzoienii  sunt așteptați, cu mic cu mare, la atelierele creative, spectacole de teatru, workshopuri, ateliere de dezvoltare personală și concerte. Tot în parcul Marghiloman, în incinta Vilei Albatros, buzoienii sunt așteptați să vizioneze expoziția Muzeului Intinerant „Perpetuum Țăndărică”, o expoziție unică în  România. Cei mici se vor întâlni cu păpuși uriașe, personaje pe picioroange . La toate acestea „AnTanTe” , mai adaugă și concursuri, artiști și proiecție de film.

Astfel, sâmbătă, 4 iunie, în Parcul Tineretului, în zona Amfiteatru, copiii și adolescenții vor putea participa de la 11.00, la ora de păpuși (teatru), iar o oră mai târziu, la atelierul „Micul grădinar”. La ora 13.00  se va da startul concursurilor, pentru ca la ora 14.00 să se revină la atelierul de jocuri teatrale, iar la 15.00 la atelierul de dezvoltare personală. La ora 16.00 este vremea concursurilor de desene pe asfalt, iar de la ora 17.00, cu toții sunt invitați la un concert „Happy Kids”.

În intervalul orar 11.00 – 18.00,  vor fi atelierele creative pentru toți copiii, în Parcul Marghiloman, la Vila Albatros. Astfel, din oră în oră, se vor derula următoarele activități: Teatru „The Rolling Strings”- Compania Pur Anima, Atelier baloane de săpun, Atelier distractiv – jocurile copilăriei, ora de concursuri, din nou teatru „Taraful 10 sfori” – Compania Pur Anima, Atelier „Art Therapy”, atelier gastronomic  „Hrană cu grijă” și spectacol teatru dans „Scuze noi!”, acesta din urmă fiind pentru copii de peste 12 ani.

În zona pietonală a Bulevardului Nicolae Bălcescu, în intervalul orar 10.00 – 18.00, participanții se vor întâlni cu personaje pe picioroange, vor asculta muzică live, vor asista la momente de acrobație, ateliere de jonglerie, caricatură și pictură, vor audia un recital de texte contemporane, vor putea participa la desene pe asfalt, vor vedea baloane uriașe, iar de la ora 19.00 vor putea urmări un spectacol inedit de jonglerie cu foc.

Această zonă pietonală, care va fi animată pe parcursul întregii zile cu activități educative și culturale este componenta de zonă urbană pe care organizatorii au introdus-o în acest an cu titlu de noutate. „O noutate în acest an este zona de promenadă urbană. Ne dorim foarte mult ca buzoienii să aibă un spațiu  comunitar – așa cum se întâmplă în țările occidentale -, unde cetățenii urbei se întâlnesc și pot să dezbată probleme, dar pot petrece și timpul liber într-un mod creativ și cât mai aproape de comunitate. Pe 4 și 5 iunie se vor deschide  multe căi de dialog între artiști și publicul buzoian și îi invităm să facă lucrul acesta. Este o ocazie unică. Suntem foarte apropiați din punct de vedere fizic, mai ales după o perioadă lungă  de distanțare socială; e momentul prielnic pentru a dezvolta idei și a discuta”, spune  președintele Asociației Culturale „Pe bune”, Ștefan Craiu, în calitate de partener al Festivalului „AnTanTe”, alături de Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Primăria Buzău.

Articole similare