Educație

Școala buzoiană cu cele mai multe proiecte europene își pregătește profesorii în străinătate

Școala buzoiană cu cele mai multe fonduri europene atrase la nivel național, respectiv în valoare de peste 2 milioane de euro,   și-a propus ca strategie pentru îmbunătățirea calității învățământului, pregătirea tuturor cadrelor didactice în străinătate prin participarea acestora la  proiecte internaționale. Este vorba despre Liceul Tehnic Buzău, iar obiectivul a fost anunțat de directorul Robert Harabagiu cu ocazia finalizării unuia dintre cele mai recente proiecte cu fonduri norvegiene. Potrivit acestuia, în momentul de față, peste 60% dintre cadrele didactice ale acestei unități de învățământ au pregătire în străinătate. „Primul obiectiv al școlii  este creșterea calității procesului de învățământ și corelarea cu obiectivele și evoluțiile europene prin perfecționarea cadrelor didactice. Ne interesează foarte mult perfecționarea cadrelor didactice  astfel încât  să avem în școală profesori perfecționați în străinătate. În 2021 am pornit de la faptul că avem deja 60% dintre profesori care se specializaseră în străinătate și ne-am propus ca până în 2027 să avem 100% profesori  care să participe la studii de formare în străinătate. Cum putem face acest lucru? Prin încercarea ca, de fiecare dată, minim jumătate dintre colegii care participă la proiecte în afara țării  să fie dintre cei care nu au mai fost  implicați în astfel de proiecte de pregătire”, a afirmat directorul adjunct Robert Harabagiu.

În această seară, cinci dintre cadrele didactice ale liceului vom merge în Finlanda, la Helsink,  pentru a învăța despre  utilizarea softurilor educaționale. Este știut că în Finlanda unde este cel mai bun sistem educațional recunoscut în Uniunea Europeană. Prin urmare, decizia școlii de a lua lecții de utilizare a softurilor educaționale de la finlandezi nu este una întâmplătoare. Tot aici au mai  fost în luna aprilie alți șase profesori ai Liceului Tehnic.

Și, după cum a precizat directorul Harabagiu, pregătirea va continua și în anul următor. „În anul școlar următor avem 12 profesori care vor face curs de formare suplimentară. Încet, încet, ne apropiem de obiectivul de 100% ținând cont că avem numai 67 de profesori în școală”, a mai spus directorul Robert Harabagiu.

Un comentariu

  1. https://opiniabuzau.ro/cum-s-a-pus-batista-pe-tambal-in-dosarul-care-a-zguduit-invatamantul-buzoian/

    S-a așternut liniștea peste dosarul fraudei la Bacalaureatul din toamna lui 2013. La mai bine de cinci ani de la perchezițiile și audierile ,,maraton” în această speță, în urma cărora trei cadre didactice binecunoscute în Buzău au fost reținute, iar alte trei au fost puse sub control judiciar de procurori, cauza nu a ajuns pe masa judecătorilor. Și chiar dă semn că nici nu ar mai ajunge, deși, la sfârșitul lui 2015, surse bine informate dădeau ca sigură încheierea anchetei și trimiterea inculpaților în fața instanței.

    Nu s-a întâmplat așa, iar cadrele didactice care au făcut de râs învățământul buzoian își văd nestingherite de proiecte și de carieră.

    Acum cinci ani, dosarul a fost predat de polițiști la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău și tot acolo va fi închis, potrivit unor surse judiciare. Dacă în cazul unor fapte ar fi intervenit prescrierea, dat fiind că au trecut deja 7 ani de la comiterea lor, în cazul altora pare că se așteaptă prescrierea.

    Dosarul ,,Fraudă la BAC” a zguduit din temelii învățământul buzoian în primăvara lui 2015.

    Unul dintre cei reținuți la acel moment este fostul director al Colegiului Tehnic, profesorul de fizică Robert Harabagiu, fost vicepreședinte al comisiei de BAC din toamna lui 2013. În arest a mai ajuns și o profesoară de Chimie de la Colegiul Nenițescu, Ionelia Lință, dar și un cadru didactic de informatică de la Liceul cu Program Sportiv, Mirela Stanciu, ambele membre ale secretariatului tehnic al comisiei de la BAC.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker