Actualitate

Scene tragic-comice în instanță: O buzoiancă a cerut ordin de protecție deși nu a fost agresată niciodată de soț în 23 de ani de căsnicie

O ședință tragică-comică a avut loc zilele trecute la Judecătoria Buzău. T. I. făcuse plângere împotriva soțului, T.G, după ce acesta a dat-o afară din casă. Toată povestea a pornit de la un dosar în care părâtul a fost arestat pentru că a condus fără permis și băut. Timp de o lună cât a stat în arest, consoarta nu i-ar fi răspuns la telefon. Bărbatul s-a plâns intanței că de când s-a întors acasă, femeia i-a tot spus că nu trebuia să fie eliberat ci să rămână în arest. Iar asta se întâmpla ori de câte ori vedea că bărbatul se cinstea cu un păhărel, seara, după serviciu.

Așa s-a întâmplat și pe 10 iunie, când seara s-a încheiat cu o ceartă conjugală. Femeia nu ar fi răspuns reproșurilor dar a doua zi, la prima oră, a ieșit la contraatac. Asta l-a scos din sărite și a dat-o afară din curte, fără să o lovească însă.

La întrebarea instanței de a preciza concret cum a decurs cearta cu pârâtul, reclamanta a arătat că acesta a intenționat să o lovească, dar a plecat pentru a evita acest lucru, iar bărbatul a încuiat poarta și nu i-a mai permis accesul în imobil.

La cererea instanței de a preciza dacă pârâtul a amenințat-o, care sunt cuvintele acestuia de amenințare sau dacă a lovit-o, femeia a răspuns că pârâtul nu i-a spus nimic, nu a lovit-o , dar a ­da­t-o afară din casa. Susține că reproșurile pârâtului i-au creat o stare de teamă și că, de teama pârâtului, a ieșit din casă.

Întrebată despre motivul pentru care îi este teamă de pârât, ce anume consideră că i se va întâmpla, femeia a răspuns că se teme ca nu cumva pârâtul să o lovească , să ,,îi dea una în cap”, deși recunoaște că anterior incidentului din 11 iunie și de-a lungul relației de căsătorie de 23 de ani nu a mai fost lovită de către acesta.

Pentru acest motiv a solicitat emiterea ordinului de protecție pentru perioada maximă, apreciind că, poate în timp , își vor rezolva situația. Însă, în timp ce susține că se teme să locuiască împreună cu pârâtul, pentru că acesta consumă alcool, iar din acest motiv lucrurile au degenerat cu jigniri și violențe verbale, a cerut instanței să nu-l evacueze din locuința comună. Pe parcursul audierii însă, instanța a aflat că de fapt femeia sărise să-l lovească pe bărbat cu un lighean pe care îl folosea la curățenie, moment în care bărbatul i-a luat obiectul din mână și l-a aruncat în baie. Cum se știa cu musca pe căciulă, femeia n-a mai ripostat când a fost aruncată afară din casă. Ca să-l pună la punct pe bărbat, având în vedere ­pro­blemele lui cu justiția, a sunat la poliție  și a cerut ordin de protecție.

Ajunsă în instanță, femeia s-a răzgândit și nu a mai vrut evacuarea soțului din locuință ci doar că acesta să fie obligat să păstreze o distanță față de ea, bașca să fie obligat să aibă  un comportament cores­punzător. În timp ce bărbatul a fost de acord să se exileze la casa de la Costești, la interpelarea instanței, femeia a precizat că nu dorește nici ca soțul să locuiască la casa de la țară pentru că aceasta nu este fina­lizată și nu este locuibilă, iar în plus ea trebuie să ajungă și acolo pentru a se ocupa de gospodărie. Instanța a respins solicitarea inițială de a-l ține la distanță pe bărbat dar a dispus reintegrarea femeii în locuința comună.

Nu se știe dacă soții au ieșit împăcați din Judecătorie, însă astfel de scene se repetă perio­dic în sălile de judecată.

Articole similare