Educație

Șase containere, transformate în clase pentru elevii din Ulmeni

O adevărată „minune” s-a întâmplat pentru copiii din satele Clondiru, Băltăreți și Sărata, parte din comuna Ulmeni. În doar câteva luni, aceștia s-au bucurat de inaugurarea a două noi săli de clasă, amenajate în șase containere, în contextul în care școala lor se află în reparații capitale, proces care se preconizează a dura ani de zile.

Cătălin Zaman, directorul școlii gimnaziale din Clondiru și profesor Merito de Limba Română, a avut inițiativa salvatoare. La sfârșitul anului trecut, acesta a aplicat la o acțiune caritabilă organizată de notarii din București, reușind să îi convingă de nevoia urgentă a elevilor din Buzău. Cu fondurile obținute din această acțiune, s-au achiziționat cele șase containere, echivalentele a două săli de clasă.

Cu emoție și entuziasm, copiii și-au desfășurat primele ore în aceste încăperi provizorii, dar moderne. „Cele două clase ne vor fi extrem de utile și după terminarea școlii. Aici vom face afterschool”, spune Zaman, subliniind importanța acestor spații pe termen lung.

El a mulțumit în mod deosebit donatorilor, apreciind generozitatea și sprijinul oferit de notarii bucureșteni. Această donație a transformat visul într-o realitate palpabilă, oferind elevilor condiții mai bune de studiu și un mediu educațional stabil.

În zilele următoare, cele două containere vor fi conectate și la energia electrică, asigurând astfel toate condițiile necesare pentru desfășurarea cursurilor. Momentan, datorită verii, orele se pot ține fără probleme, beneficiind de lumina naturală.

Această inițiativă demonstrează cât de mult pot conta solidaritatea și implicarea comunitară în educația copiilor. Cu eforturi comune și dorința de a face bine, chiar și cele mai mari provocări pot fi depășite, iar copiii din Clondiru, Băltăreți și Sărata sunt acum un exemplu viu al acestui fapt.

 

 

Articole similare