Administrație

Sărata Monteoru, racordată la o staţie de tratare a apei potabile

O parte dintre lucrările pe care le dezvoltă în această perioadă Compania de Apă Buzău în judeţ vizează execuţii şi reabilitări de foraje, extinderi şi reabilitări de reţele de apă potabilă, sau amenajarea de sisteme noi pentru distribuţia la gospodăriile populaţiei. În cele mai multe dintre aceste şantiere, lucrările sunt în faze finale de execuţie, de aceea în diverse localităţi apar situaţii în care apa curentă este întreruptă, pentru ca noile surse să fie racordate, sau, în contextul manifestării unei perioade prelungite de secetă, se adoptă variante de distribuire a apei potabile cu program. Însă, conform declaraţiilor conducerii Operatorului Regional, programele pentru raţionalizarea apei potabile au fost impuse ca urmare a unui consum iresponsabil din partea populaţiei, apa de băut şi pentru utilităţi menajere fiind folosită, intensiv, pentru irigarea grădinilor şi a peluzelor verzi, pentru umplerea şi reîmprospătarea apei în piscinele de curte, sau pentru spălarea maşinilor.

La acest moment se află în diferite faze de finalizare lucrările la Contractul de lucrări nr. 6, în care sunt prevăzute lucrări pentru  „Execuția și reabilitarea forajelor în localitățile: Calvini și Izvoru Dulce,  execuția și reabilitarea stațiilor de captare/ tratare apă potabilă/ gospodăriilor de apă în localitățile: Calvini, Cislău, Buda Crăciunești, Mânzălești, Chiojdu, Măgura, Sărata Monteoru, reabilitarea rezervoarelor Sărata Monteoru și Nehoiu”. Cele mai multe dintre aceste lucrări au ca termen de finalizare data de 23 august 2024.

La data apariţiei acestui articol, constructorul a finalizat o operaţiune de racordare a reţelelor de apă potabilă la instalaţia de înmagazinare de la Prag (Merei), astfel, în noaptea de miercuri spre joi, respectiv 10/11 iulie, în intervalul orar 21.00-06.00, apa a fost oprită. Au fost vizaţi utilizatorii din localităţile Merei, Valea Puțului, Ciobănoaia, Ogrăzile, Dealul Viei, Monteoru și Gura Sărății. Oprirea a fost necesară pentru înlocuirea echipamentelor hidraulice a celor două rezervoare.

De asemenea, în conformitate cu ultimele date prezentate de Compartimentul Comunicare Media, Compania de Apă Buzău prezintă sursele de apă repuse în funcţiune după intervenţiile tehnice la Barajul de la Cireşu:

  • Rezervor Jieni – UAT Beceni – Podul Muncii (parțial), Gura Dimienii, Dogari;
  • Rezervor Meledic – UAT Mânzălești – Meledic, Trestioara, Poiana Vâlcului, Mânzălești (parțial);
  • Rezervor Mânzălești – UAT Mânzălești – Mânzălești (parțial), Satul Vechi, Beșlii; UAT Mânzălești – Jghiab, Gura Bădicului; UAT Vintilă Vodă – Petrăchești, sat Ganţa;
  • Rezervor Sârbești – UAT Vintilă Vodă – Vintilă Vodă (parțial), Sârbești, Bodinești, Niculești (parțial);
  • Rezervor Podul Muncii – UAT Vintilă Vodă – Podul Muncii (parțial), Niculești (parțial), Petrăchești (parțial);
  • Rezervor Arbănași – UAT Beceni – Mărgăriți, Beceni, Izvoru Dulce, Valea Părului, Cărpiniștea, Fulga (UAT Cernătești).˝

Un comentariu

  1. Foarte necesare si bune aceste lucrari. Dar ce ne facem ca presiunea debitului de apa a scazut drastic, cel puti in Merei, Valea Putului , Ograzile ,Dealul Viei. Ce debit era acum 3 zile si vai de el acum. Sa nu spuna cineva ca e de la seceta.

Articole similare