Actualitate

Șapte stații GPL din Buzău, închise de ISCIR

În urma tragediei de la Crevedia, ministrul de Interne a cerut reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat să efectueze controale la stațiile GPL din întreaga țară.

Inspecţia de Stat pentru Controlul cazanelor, recipientelor sub presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) a oprit temporar funcţionarea a șapte staţii GPL din judeţul Buzău ca urmare a unor nereguli constatate în documente.

„În perioada 29 august – 12 septembrie, la nivelul judeţului Buzău au fost efectuate un număr de 20 de controale în urma cărora au fost oprite temporar 7 staţii de distribuţie GPL la autovehicule, dintre acestea 4 au fost sancţionate”, informează ISCIR, în urma unei solicitări Agerpres.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către inspectori a fost de 8.000 de lei.

„Motivele dispunerii opririi temporare au fost lipsa documentelor specifice la locul de funcţionare şi neconcordonaţe referitoare la avizul obligatoriu de instalare eliberat de către ISCIR. Valoarea totală a amenzilor a fost de 8.000 de lei”, a transmis Inspecţia Teritorială ISCIR Ploieşti, în a cărei rază de competenţă se află judeţul Buzău.

Tot mai multe probleme apar după dezastrul de la Crevedia în care mai multe persoane și-au pierdut viața. Românii ar putea să nu mai reușească să își reîncarce buteliile la stațiile GPL, deoarece tot mai
mulți patroni refuză să mai facă acest lucru, din cauza posibilelor controale. Această practică era foarte întâlnită, deși este periculoasă. Stațiile GPL își iau toate măsurile de precauție, astfel încât să nu producă o altă explozie precum cea de la Crevedia. Fie din această cauză, fie de frica unor controale din partea autorităților, care vor să se asigure că toate funcționează în mod legal și nu se expun în fața unor pericole. Până acum, la acestea era posibilă reîncărcarea cu gaz ale buteliilor.

Articole similare