Sport

Săptămână de foc pentru HC Buzău! Încheie buzoienii anul pe loc de play-off?

Doar două puncte au mai rămas din avansul ce părea la un moment dat suficient pentru ca HC Buzău să termine anul și, tot­odată, prima parte a campionatului pe loc de play-off. Din păcate însă, din cele șase puncte pe care buzoienii mizau că le vor obține în urma partidelor cu CSM Botoșani și CSM Reșița, ultimele clasate și fără niciun punct înaintea duelurilor directe, nu s-au ales decât cu unul singur, și acela cu mari emoții, în meciul împotriva formației din Moldova. Cu CSM Reșița, joia trecută, la Sf. Gheor­ghe, a fost și mai rău, o înfrângere care i-a luat prin surprindere chiar și pe cei mai pesimiști suporteri. Așa se face că, înaintea ultimelor două etape ale turului Ligii Naționale, HC Buzău își vede serios amenințat locul 8, ultimul de play-off, CSM Făgăraș, CSM Vaslui și CSM Focșani stând la pândă pentru a le „fura” poziția băieților lui Pero Milosevic.

Și totuși…

Nici programul ultimelor două etape, programate în turneu la Sf. Gheorghe, nu ajută deloc echipa buzoiană în tentativa de a-și apăra locul din clasament. HC Buzău se află în fața a două dispute extrem de grele, mâine, de la ora 16.30 (în direct pe TVR 2) cu CSM București și miercuri, de la ora 13.00, cu Dobrogea Constanța, adică echipele de pe locurile 3 și 4. Pe de altă parte, ar fi absurd să o considerăm victimă sigură. Se anunță două partide tari, miza este ridicată, iar din ecuație, din păcate, nu trebuie omise eventualele cazuri pozitive din cele trei loturi. Buzoienii urmau să facă sâmbătă testele ­obli­gatorii înaintea turneului care începe mâine, rezultatele fiind așteptate în cursul zilei de astăzi. La ultima raportare, doar doi băieți erau pozitivi, Zamfir Dumitrana și Robert ­Gheor­ghe. Probleme mari a avut, în schimb, Dobrogea Sud Constanța, care nu s-a putut baza în ultimul meci, cu Potaissa Turda, pe nu mai puțin de opt jucători, din care ambii portari, Ionuț Iancu și Dan Vasile.

Dinamo defilează din nou

Dinamo București a învins-o pe Minaur Baia Mare cu scorul de 28-23 în ultimul meci din etapa a 13-a, consolidându-și prima poziție în clasament, cu procentaj maxim, 39 de puncte. Trupa din Ștefan cel Mare a păstrat un avans de șase puncte față de Potaissa Turda, care a învins-o pe Dobrogea Sud Constanța cu scorul de 36-32, într-un meci în care constănțenii nu s-au putut baza pe aproape jumătate de echipă.

Articole similare