Actualitate

Boșcodeală nu a scăpat de partajul averii, cerut de Fisc

Decizie interesantă a instanței într-unul dintre dosarele în care fostul primar al municipiului Buzău Constantin Boșcodeală este parte. După cinci luni de suspendare, Direcția Ge­ne­rală Regională a Finanțelor Publice Galați, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău, a obținut, la Judecătoria Buzău, reluarea judecării cererii de partaj a bunurilor imobiliare deținute de Constantin Boșcodeală în comun cu soția sa, partaj necesar pentru evaluare și valorificare în vederea recuperării prejudiciului în dosarul ,,Gloria”.

Un complet al Judecătoriei Buzău a decis, în luna iunie a acestui an, să suspende judecarea cauzei în care Fiscul a cerut partajul bunurilor comune/lichidarea regimului matrimonial în cazul familiei Boșcodeală. „În temeiul dispozițiilor art. 242 alin. 1 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei. Cu recurs pe toată durata suspen­dării”, se prezizează în soluția instanței.

Potrivit prevederilor legale, „când constată că desfășurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligațiilor stabilite în cursul judecății, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligații nu au fost respectate”. Amintim că, în data de 6 iunie 2018, Direcția Regională de Admi­nistrare Fiscală a deschis, în calitate de reclamant, prin Administrația Finanțelor Publice Buzău, un proces la Judecătoria Buzău având ca obiect „partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial“, Constantin Boșcodea­lă și soția acestuia având calitate de pârâți. Pe 31 ianuarie 2019, instanța a admis, în principiu, cererea ANAF, evidențiind în soluție bunurile dobândite de cei doi în timpul căsniciei. A dispus, totodată, efectuarea unei expertize de ­eva­luare a bunurilor imobile în vederea identificării, eva­luării și lotizării acestora și a fixat onorariu provizoriu pentru expertiză în cuantum de câte 2.000 lei pentru expertiza specialitate evaluare bunuri imobile, ce urma a fi suportat de reclaman­tă. Însă, timp de un an și jumătate, onorariul nu ar fi fost achitat, dovadă fiind soluția dată în dosar în data de 5 iunie.

Reamintim că fostul primar Constantin Boșcodeală a fost condamnat definitiv, pe 1 martie 2016, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Gloria, de un complet de doi judecători de la Curtea de Apel Brașov care a decis confiscarea specială de la acesta a sumei de 821.496,32 lei și echivalentul în lei la data plății a sumei de 9.377,5 euro.

Articole similare