Cultură

Salon internațional de artă plastică dedicat lui Mihai Eminescu, la Consiliul Județean

Critic de artă și doctor în opera dramaturgului Eugen Ionescu, pe care a avut șansa de a-l cunoaște personal, Ilie Roșianu aduce vineri, 14 iunie, la Buzău, Salonul Internațional de Artă Plastică „Universul Eminescian”. Salonul a avut până acum mai multe ediții în diferite orașe din țară, reunind lucrări de artă plastică care transpun motive din lirica eminescienă.

Vernisajul salonului „Universul Eminescu” va avea loc la ora 15,00, în foaierul sălii de spectacole a Consiliului Județean, intrarea fiind liberă. Curatorul expoziției este prof. dr. Ilie Roșianu, iar amfitrion, artistul buzoian Gheorghe Ciobanu. Vor fi expuse zeci de lucrări semnate de artiști din țară, artiști buzoieni, artiști din diaspora românească și chiar câțiva artiști străini legați spiritualicește de ­li­rica eminesciană. Dintre expozanți amintim pe Rodica Pandele, Valeria Belmega, Valentin Tănase, Marcel Chirnoagă, Constantin Sinescu, Nicolae Pascu, Radu Aftenie.

Toate edițiile de până acum ale Salonului „Universul Eminescu” au fost dedicate cultivării dragostei pentru Eminescu, scop în care inițiatorul acestui salon, Ilie Roșianu, a avut încă din anii studenției un vis nobil, și care speră să devină realitate într-un viitor cât mai apropiat: înființarea unui lăcaș de cultură de interes național și internațional – Muzeul „Mihai Eminescu”, în București.

Articole similare