Educație

Liceul „Grigore Mosil”, reprezentat la stagiul de internaționalizare a școlilor VET din Tenerife

Liceul  „Grigore Mosil” este reprezentat de profesorul Cristina Toma la stagiul de internaționalizare a școlilor VET (a liceelor tehnologice) organizat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale Erasmus, din Spania, în Santa Cruz – Tene­rife.Prezența reprezentantului liceului buzoian la o asemenea reuniune are legătură cu activitatea desfășurată în cadrul unui alt proiect abia încheiat în luna mai, în care partene­rii au fost din Spania.

Este vorba despre stagiul de pregătire pe care l-au urmat în Spania 24 de elevi ai Liceului Grigore Moisil, în cadrul proiectului Erasmus+, intitulat „Better Prepared for the European Labour Market”. Despre acel proiect profesorul Daniela Macadon, în calitate de coordonator, spunea că obținuse o finanțare de peste 70.000 de euro și că „este un proiect Erasmus + de formare profesională pentru elevi, propus pentru clasa Tehnician Operator Edi­tare Text – Imagine. Prin acesta, 12 elevi de clasa a X-a și 12 de clasa a XI-a, au participat la un stagiu de formare de trei săp tămâni, unii în perioada 9-30 martie, iar ceilalți de pe 30 martie, pe 20 aprilie, în Valencia, la diferite companii”.

Cristina Toma – profesor Liceul „Grigore Moisil”

Impresia bună pe care au lăsat-o elevii liceului în acele stagii de pregătire, precum și suma importantă pe care echipa liceului a reușit să o atragă în acel proiect, o parte ajungând la companiile la care s-a desfășurat practica, au fost se pare motive serioase pentru ca  Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale Erasmus, din Spania să invite reprezentanții liceului la acest seminar, care de fapt este un prim pas către un alt proiect european în care vor fi implicați elevii Liceului „Grigore Mosil” în anul școlar 2019-2020.

Reamintim că în proiectul abia încheiat cu firmele din Valencia cei 24 de elevi buzoieni  au dobândit de competențe tehnice specializate, limba engleză, profesională, TIC și interculturale, relevante pe piața europeană a muncii. De asemenea, cei 24 de elevi de la  „Grigore Mosil” s-au întors acasă cu un document care certifică practica desfășurată în firmele spaniole și care este luat în considerare pe piața europeană muncii.

Articole similare