Sport

Sală în flăcări! Gloria, pregătită de asaltul de la Rm. Vâlcea

Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea, sâmbătă, de la 11.00, pe TVR 2

Meci de cinci stele sâmbătă dimineaţă, la Sala Sporturilor! Derby-ul etapei a 3-a din Liga Naţională de handbal feminin, ­tot­odată şi unul al campionatului, pune faţă în faţă două dintre cele mai puternice echipe ale momentului în handbalul feminin românesc, Gloria Buzău, deţinătoarea en-titre a Cupei şi a Supercupei României, şi fosta campioană a României, SCM Rm. Vâlcea. Un duel special din toate punctele de vedere, ce vine chiar în des­chiderea noului sezon. Pentru vâlcence, confruntarea de la Buzău înseamnă şi un prilej al revanşei după eliminarea suferită în faţa buzoiencelor în sferturile de finală ale Cupei României, când Gloria s-a impus în urma aruncărilor de departajare de la 7 metri, după 29-29 în timpul regulamentar. Anterior acestei partide, cele două echipe s-au mai întâlnit în această vară şi într-un meci amical la Rm. Vâlcea, când victoria a revenit gazdelor. Nu în ultimul rând, duelul este special şi pentru antrenorul Gloriei, vâlceanul Aurelian Roşca înfruntându-şi echipa de suflet! Gloria a început actualul campionat cu o victorie la Sala Sporturilor în faţa Bistriţei, pentru ca apoi să cedeze în Giuleşti, împotriva Rapidului. Oarecum sub aşteptări a fost şi debutul Vâlcii, cu primele două meciuri pe teren propriu, doar o remiză, 29-29 cu Craiova şi o victorie, nu foarte concludentă, 28-22, cu nou-promovata CSM Deva, rezultate care au dus la schimbarea antrenorului Goran Kurtes şi înlocuirea acestuia cu secundul echipei naţionale, Bert Dahl. Norvegianul îşi va face, astfel, debutul pe banca Vâlcii chiar la Sala Sporturilor din Buzău, o motivaţie în plus atât pentru el, cât şi pentru jucătoarele sale.

30 de lei biletul. Teste rapide la sală, reguli de acces

Pentru meciul de sâmbătă, de la Sala Sporturilor, Gloria a scos deja la vânzare, online, bilete la preţul de 30 de lei, care pot fi achiziţionate de la adresele: www.entertix.ro şi www.my­ticket.ro. Tichetele pot fi achiziţionate şi de la punctele speciale de vânzare, astfel:

 • Sala Sporturilor – sâmbătă, 25 septembrie, între orele 8.00 – 11.00
 • Ghişeul Relaţii Clienţi sau Info Point-ul din incinta supermarketului Carrefour din Shopping City Buzău – vineri, 24 septembrie, între orele 10.00 – 22.00

Reguli de acces pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi

Accesul minorilor în Sala Sporturilor se face doar în anumite condiţii. Copiii cu vârsta de până la 16 ani au acces gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza certificatului de naştere (copie), a carnetului de elev sau a cărţii de identitate. Însoţitorii copiilor, ce depăşesc vârsta de 16 ani, vor plăti biletul de acces, iar copiii vor avea bilete gratuite pentru locurile din imediata vecinătate. Locurile re­zervate acestora vor fi în sectorul „D”, rândurile 10, 11 şi 12. În grupuri organizate, însoţiţi de către un supraveghetor / cadru didactic, în baza unui tabel nominal trimis pe adresa de mail a clubului, secretariatscmgb@gmail.com, cu cel puţin 4 zile înainte.

Sportivii legitimaţi la orice club sportiv din municipiul Buzău vor avea acces gratuit, în limita locurilor disponibile, în sectorul D, rândul 3, în baza legitimaţiei de sportiv, vizată pe anul în curs. Biletele gratuite vor putea fi ridicate de la casele de bilete, conform programului menţionat mai sus. Persoanele cu dizabilităţi şi persoanele cu vârsta peste 70 de ani vor avea accesul gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza actului de identitate, în sectorul F, rândurile 1 şi 2. Biletele gratuite vor putea fi ridicate de la casa de bilete de la Sala Sporturilor, conform programului menţionat mai sus.

Purtarea măştii, obligatorie!

Accesul în Sala Sporturilor se va face respectând legislaţia în vigoare, pe baza abonamentului sau a biletului de acces, însoţite OBLIGATORIU de actul de identitate. Pot participa la acest meci persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. În conformitate cu ORDINUL nr. 535/1.505/2021, minorii sunt exceptaţi de la obligaţia testării. Purtarea măştii de protecţie este OBLIGATORIE pentru toţi spectatorii, pe toată durata desfăşurării competiţiilor.

Teste rapide la 20 lei, la sală, în ziua meciului

Pentru a veni în sprijinul suporterilor, în ziua meciului, SCM Gloria va amplasa, în faţa Sălii Sporturilor, începând cu ora 08.00, un punct medical autorizat, care, în baza biletului de acces sau a abonamentului pentru sezonul competiţional în curs, va efectua teste rapide antigen (certificate).  Preţul unui astfel de test este de 20 de lei.

Liga Naţională – Etapa a 3-a

 • CSM Bucureşti – Rapid Bucureşti 38-30
 • Dunărea Brăila – Ştiinţa Bucureşti
 • Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea
 • CSM Slatina – Minaur Baia Mare
 • Dacia Mioveni – HC Zalău
 • CSM Deva – SCM Craiova
 • Măgura Cisnădie – Gloria Bistriţa

Clasament

 1. CSM BUCUREŞTI 9 p.
 2. Cisnădie 6 p.
 3. Brăila 6 p.
 4. Rapid 6 p.
 5. SCM Craiova 4 p.
 6. SCM Rm. Vâlcea 4 p.
 7. Gloria 3 p.
 8. HC Zalău 3 p.
 9. CSM Slatina 3 p.
 10. Bistriţa 0 p.
 11. Mioveni 0 p.
 12. Baia Mare 0 p.
 13. Ştiinţa 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Articole similare