Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraş în week-end şi să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziţii, filme şi competiţii sportive? OPI­NIA îţi prezintă, la fiecare sfârşit de săptă­mână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri şi până duminică.

Buzău International Arts Festival

  • Vineri, 24 septembrie, la Galeriile de Artă Buzău, începând cu ora 18.00, va avea loc deschiderea expoziţiei de artă plastică Nicu Covaci şi Valeriu Sepsi. Accesul este gratuit!
  • Buzău International Arts Festival se încheie pe 25 septembrie cu un concert Phoenix, în Piaţa Dacia, începând cu ora 19.00. Accesul este gratuit!
  • Duminică, 26 septembrie, între orele 11.00 şi 13.00, se va desfăşura online un Aterier de benzi dese­nate, pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Coordonatorul atelierului este profesorul şi autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Sunt disponibile 15 locuri. Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected] sau prin mesaj pe pagina de Facebook. Copiii participanţi vor primi cadou din partea organizatorilor o carte de bandă desenată. Participarea este gratuită!

Muzeul Judeţean Buzău

  • Vineri, 24 septembrie, între orele 19.00 şi 22.00, buzoienii sunt invitaţi să participe la evenimentele cultural-educative şi ştiinţifice din cadrul Programului Internaţional „Noaptea Cercetătorilor Europeni” – ediţia 2021. Intrarea este liberă!

 

Toamna Buzoiană

  • Vineri, 24 septembrie, buzoienii sunt aşteptaţi să se bucure de penultima zi a târgului „Toamna Buzoiană”, începând cu ora 16.30. Vor cânta pe scena din Drăgaică, pe rând, „Crăiţele”- Râmnicu Sărat, Alexandra Panaete, Nina Stamate, Ilie Caras şi Nemuritorii.
  • După două săptămâni în care buzoienii au cumpărat legume, fructe, zacuscă şi au mâncat plăcintă de dovleac direct de la producătorii locali, Toamna Buzoiană îşi închide porţile. Sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 16.30 vor urca rând pe rând pe scena din Drăgaică artişti locali. Târgul „Toamna Buzoiană” se va termina cu un concert marca Sofia Vico­veanca, începând cu ora 19.30.

Competiţii sportive

  • Handbal feminin – Gloria Buzău o întâlneşte pe SCM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, la ora 11.00, la Sala Sporturilor.

 

DJ Şaguna mixează la Siriu

  • Week-end-ul nu se termină aici! Unul dintre cei mai apreciaţi DJ români vine sâmbătă acasă să mi­xeze ca invitat special la cel mai complex eveniment dedicat sporturilor pe apă organizat în România, PaddleFest de la Siriu. Festivalul, plin de aventură, muzică bună şi peisaje superbe, va începe vineri, 24 septembrie şi îi aduce împreună pe pasionaţii de Stand Up Paddle din toată ţara, amatori, profesionişti sau curioşi. Evenimentul organizat la Siriu pune la dispoziţie de data aceasta şi Cursa Siriaş, cea pentru începători, cu un traseu scurt şi mai uşor de parcurs datorită zonei liniştite; în zona mestecenilor vă aşteaptă pe mal un obiect pe care trebuie să îl aduceţi la finish. Organizatorii spun că nu contează ce timp scoateţi, important va fi să vă bucuraţi de ultimul week-end cu soare şi de muzică bună! (Silvia HERGHELEGIU)

Ultimul Brunch în livadă al anului

  • Duminică, după aventura de la Siriu şi vibeurile transmise de Adrian Şaguna, sunteţi aşteptaţi, de la ora 14.00, la ultimul ,,Brunch în livadă” de anul acesta, ediţia de toamna, intitulat ,,Sărbătoare Ară­mie”. Pasiunea culinară va aduce laolaltă două echipe de bucătari care vor găti în faţa dumneavoastră şi vor îmbina bucatele ­tradiţio­nale cu preparate moderne! Cuptoarele şi rotisoarele vor fi pregătite pentru fripturi şi plăcinte, în concordanţă cu natura care îşi va aşterne covorul de frunze pe ringul de dans. Numărul de locuri este limitat, aşa că anunţaţi din timp dacă doriţi să vă petreceţi o duminică în livadă, la ultimul brunch pe anul acesta, la numerele de telefon 0755.059.184, 0755.059.187. (Silvia HERGHELEGIU)

Articole similare