Administrație

Săgeata: S-a obţinut finanţare pentru asfaltarea drumurilor locale

Primarul Sorin Tănase şi aparatul administrativ local din comuna Săgeata sunt angajaţi în procesul ce a depăşit ca dimensiuni limitele judeţului, fiind vorba despre competiţia „proiectelor europene şi guvernamentale”, din care multe dintre comunităţile rurale pot ieşi câştigătoare. Condiţia de competitor, asumată de majoritatea primarilor, nu numai buzoieni, a făcut ca în multe dintre primăriile din teritoriu să fie înfiinţate birouri dedicate întocmirii documentaţiilor (studii de fezabilitate) în baza cărora să poată fi accesate finanţări pe diverse programe, lansate fie de la Palatul Victoria, fie la iniţiativa Comisiei Europene.

Finanţarea proiectului tocmai anunţat de primarul Sorin Tănase, pentru modernizarea reţelei stradale de interes local prin aplicarea stratului de asfalt, a apărut într-o continuitate logică, după finalizarea arterei principale, care străbate comuna de la nord la sud – reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 203K. De altfel, proiectul local pentru modernizarea drumurilor săteşti a fost, la rându-i, gândit să fie implementat în două etape, practic lucrările fiind împărţite în două etape.

Sorin Tănase și Alexandru Stoica

„După multe eforturi, așteptări și întârzieri birocratice întâmpinate, doresc să vă aduc la cunoștință că în această săptămână s-a reușit semnarea contractului de finanțare pentru Proiectul <Modernizare drumuri sătești, Etapa I>. În cadrul acestei etape sunt cuprinse drumuri sătești din satele Dâmbroca, Bordușani, Săgeata, Beilic și Găvănești, ce urmează a fi asfaltate pe o lungime de aproximativ 16,8 km. Totodată, se așteaptă semnarea contractului și pentru <Modernizare drumuri sătești, Etapa 2>, proiect ce vine în completarea acestei prime etape, urmând astfel ca infrastructura comunei Săgeata să se îmbunătățească semnificativ.

Doresc să vă asigur de toată implicarea mea în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai la nivelul Comunei Săgeata, și chiar dacă nu am postat despre proiectele la care am lucrat împreună cu echipa mea în toată această perioadă, ele sunt în derulare și vă voi oferi informații despre acestea la momentul potrivit. Nu am oferit niciodată informații înainte de a fi semnate contractele de finanțare, întrucât nu doresc să vin în fața dumneavoastră cu promisiuni fără fond sau care nu prezintă siguranța concretizării. În acest mandat, la nivelul comunității Săgeata
s-au depus numeroase proiecte, unele dintre ele urmând să se implementeze în cel mai scurt timp, iar pentru altele se așteaptă semnarea contractelor”
, este mesajul primarului Sorin Tănase, adresat cetăţenilor comunei Săgeata pe pagina de socializare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker