Sport

Săgeata ia Cupa după prelungiri. Bobe, omul meciului

Team Săgeata repară cât de cât un sezon în care principalul obiectiv era promovarea în Liga a 3-a. Elevii lui Cezar Ionescu și-au adjudecat Cupa României, într-o finală disputată și decisă abia după prelungiri.

Meciul de la Nehoiu, dintre Vadu Pașii și Săgeata, a fost echilibrat, cu ocazii de ambele părți, dar cu o primă repriză încheiată la egalitate. Imediat după reluare, Team Săgeata, echipă mai experimentată, a înscris după o combinație spectaculoasă între Grigore și Bobe, cel din urmă finalizând din vole. Un-doi-ul aerian al acestora a făcut șah mat o apărare aglomerată, care părea că poate rezista fără gol primit până la fluierul final.

Imediat după primirea golului, trupa antrenată de Sorin Bodoc a mizat mai mult pe cartea atacului, eforturile ofensive fiind, în cele din urmă răsplătite. Vadu Pașii a obținut un penalty în minutul 61, lovitură de pedeapsă transformată în gol de Ștefan Lupu.

Au urmat 30 de minute în care s-a jucat pe contre, fără ca niciuna dintre combatante să facă, însă, diferența.  Asistența, una numeroasă, ca de obicei la Nehoiu, nu a mai fost răsfățată cu goluri. Reușita decisivă a venit tocmai în prelungiri: Bobe a șutat pe colțul scurt de la colțul careului de șase metri, mingea a fost parată în primă instanță, dar Marcu, portar care altminteri avusese o prestație foarte bună, a deviat balonul în propria poartă.

Din nou conduși și încurajați de publicul neutru, cei din Vadu Pașii au încercat un forcing, însă apărarea adversă a rezistat cu brio, până în minutul 120. La final, un trofeu binemeritat pentru Săgeata, prezență perenă la vârful fotbalului județean din Buzău.

Laureata va disputa Supercupa în compania campioanei județene, Montana Pătârlagele, într-un meci premieră, disputat în nocturnă, la Cernătești.

Articole similare