Opinii

Să nu-i apreciem pe cei care și-au dovedit din plin reaua-credință

Înainte să o dăm exemplu pe Gabriela Firea, că uite ce reacție corectă a avut în cazul Buhnici sau în cel legat de avorturi, bine ar fi dacă ne-am aminti cine e, totuși, Firea. Unde erau moralitatea, grija și respectul ei pentru femei când îi acuza pe soții Iohannis că nu au copii? Oare ce simțea Carmen Iohannis atunci când Firea spunea că cine nu are copii „nu e un om complet. Nu e un bun familist”?

Tot legat de integritatea morală a Gabrielei Firea, poate ne amintim și de „așa-zișii cetățeni”, adică niște domni și doamne care o deranjau când era primar, prin simplul fapt că voiau oamenii să știe – ca cetățeni plătitori de taxe și impozite – ce se discută și ce se decide în Consiliul Local. Mai țineți minte cum erau insultate inclusiv femeile, în acele ședințe de CL, de către apropiații lui Firea, făra ca ea să schițeze un gest?

Vă mai amintiți de gardurile pe care le-a ridicat Firea în Piața Victoriei, în perioada protestelor? Sau de „anarhia” și „încălcarea Constituției” despre care vorbea Firea, tot în perioada protestelor? Sau de jignirile aduse fondatoarelor Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, despre care spunea așa: „Care este integritatea acestor persoane, că se laudă cu donațiile unor persoane private și fizice?”. Și exemplele pot continua.

Avem încă oameni integri în societate. Poate tot mai puțini, dar încă sunt. Avem oameni care, cu adevărat, pot fi apreciați, pot fi dați drept exemplu și urmați. Nu e nevoie să-i apreciem pe cei care și-au dovedit din plin reaua-credință. Jumătățile de măsură, jumătățile de memorie ne fac să ne scăldăm în băltoaca asta pe care ajungem să o numim, pe nedrept, moralitate. Iar apoi tot noi ne scandalizăm că nu mai există moralitate în spațiul public.

Ca idee, pe acest exemplu cu Firea, în care unii sunt înduioșați de niște vorbe goale și nu mai văd oceanul de mizerie, am putea să ne gândim că și George Simion e un tip OK, nu? De ce nu l-am da și pe el exemplu, în multe cazuri chiar? Până la urmă, ce-i rău când ne spune să ne iubim țara? E chiar bine, nu-i așa?

Articole similare