Sport

HC Buzău a revenit la antrenamente. Aer proaspăt de la Armanu!

Cu puţin peste o lună înaintea startului noului sezon, la echipa masculină de handbal a început să se lucreze la intensitate maximă, odată cu reluarea pregătirilor, consumată în două episoade, la Sala Sporturilor şi la stadionul de atletism. După ce le-a trimis jucătorilor un program individual de antrenamente, noul antrenor al lui HC Buzău, Gabriel Armanu, a condus faţă în faţă cu elevii săi primele două şedinţe de pregătire înaintea noului campionat.

Armanu a decis ca pregătirea să se facă în continuare pe plan local, cu antrenamente şi o serie de meciuri amicale, care va începe pe 30 iulie şi 1 august cu o „dublă” împotriva Politehnicii Timişoara. „Nu am dori să plecăm în cantonament în perioada aceasta, am avut un program de lucru de două săptămâni în această perioadă pe care l-am trimis jucătorilor şi ei l-au lucrat individual. Acum avem două săptămâni la Buzău în care ne pregătim în perioada aceasta precompetiţională pe care o încheiem cu două jocuri amicale cu Poli Timişoara, pe 30 iulie şi 1 august, iar apoi, în fiecare week-end, vom avea un turneu: la Bacău (4-6 august), la Vaslui (13-15 august) şi un turneu pe care am dori să îl ţinem şi să îl promovăm an de an la Buzău, în perioada 19-20 august. Iar pe data de 27 începem campionatul cu un regal, jucăm cu Dinamo Bucureşti, şi e o plăcere şi chiar dacă valoarea jucătorilor adverşi e incontestabilă, cred că va fi un regal handbalistic”, a spus Armanu.

Cinci transferuri a anunţat până acum HC Buzău: centrul sârb Luka Mitrovic, interul lituanian Lukas Juskenas, portarul Cristian Tcaciuc, pivotul sârb Bogdan Meduric şi interul ucrainean Viaceslav Sadovyi. De la primele şedinţe de pregătire a absentat motivat Shahoo Nosrati, component de bază al echipei naţionale a Iranului, implicat cu naţionala de la Teheran la cea de-a cincea ediţie a Jocurilor Solidarităţii Islamice.

Revenirea publicului, obiectiv major

Dincolo de obiectivele sportive propuse pentru noul campionat, Gabriel Armanu a anunţat o altă ţintă majoră pe care echipa buzoiană şi-a propus-o în viitoarea stagiune: „Am început un drum nou cu gândul în primul rând să aducem oamenii la sală. Aduci oamenii la sală dacă joci bine, te dăruieşti şi obţii rezultate şi dacă am plecat cu gândul că să readucem suporterii în sală, să fie sala plină, să te facă să munceşti şi a doua zi pentru meciul care urmează săptămâna viitoare, să trăieşti emoţia şi lucrurile faine care se întâmplă în timpul jocului, asta ne va motiva pe toţi să ne îndeplinim obiectivele, să muncim mult şi să fie o atmosferă frumoasă”.

La ce turnee merge HC Buzău

Dacă nu vor interveni modificări de program, aşa cum a anunţat şi Gabriel Armanu, HC Buzău va participa la trei turnee amicale pe parcursul lunii august. Primul, 4-6 august, la Bacău, alături de echipa gazdă, CSM Vaslui şi Steaua, al doilea la Vaslui, 13-15 august, cu CSM Vaslui, CSM Odorhei şi RK Radovis (Macedonia de Nord) şi un al treilea la Buzău, 18-19 august, ale cărui detalii urmează a fi puse la punct în perioada următoare.

 

 

Articole similare