Economic

Să cheltuiți mai puțin pe mâncare: Secretul tău de economisire pentru 2024

Pe măsură ce criza economică se agravează în UE și în întreaga lume, multe gospodării se văd presate să reducă costurile și cheltuielile zilnice. Dacă vedeți, de asemenea, că cheltuiți mai mult decât vă puteți permite, un credit online rapid poate oferi un ajutor financiar temporar, dar este o soluție de scurtă durată pentru probleme financiare mai profunde.

Gospodăriile cu o lipsă cronică de bani ar trebui să înceapă cu o analiză a celor mai considerabile categorii de cheltuieli. În cele mai multe cazuri, este vorba de alimente. Avem nevoie de alimente de mai multe ori pe zi, iar acestea ar trebui să fie sănătoase, nutritive și gustoase pentru a oferi toate beneficiile pentru sănătate.

Vestea bună este că este posibil să economisiți pe mâncare în multe feluri, fără a sacrifica gustul și calitatea produselor alimentare pe care le cumpărați. Așadar, cum poate un consumator obișnuit să gestioneze problema banilor atunci când planifică cheltuielile cu alimentele? Iată un ghid cu strategii eficiente pentru 2024 și mai departe.

Cumpărarea în vrac

Nu toate produsele alimentare pot fi cumpărate în vrac, deoarece toată lumea se străduiește să consume alimente proaspete. Cu toate acestea, există câteva categorii de produse care pot fi depozitate cu ușurință timp de luni de zile – făină, zahăr, sare, paste făinoase, sosuri, cereale, ulei etc. Aceste produse alimentare pot fi cumpărate o dată la 2-3 luni și depozitate în recipiente izolate.

O astfel de abordare vă va oferi multiple beneficii. În primul rând, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la reaprovizionarea cu alimente în fiecare săptămână. În al doilea rând, veți economisi o mulțime de bani pe prețurile de vânzare în vrac pentru aceste produse alimentare. În al treilea rând, veți putea planifica cu ușurință mesele, știind ce produse aveți deja; în acest fel, veți avea nevoie doar de fructe proaspete, legume, pește și carne pentru nevoile zilnice.

Produse de sezon și produse locale

Știați că la baza bucătăriei franceze stă gătitul numai din produse locale de sezon? La o privire mai atentă, această filozofie culinară are mult sens din punct de vedere cultural și financiar. În primul rând, oamenii consumă numai produse locale, susținând astfel agricultura țării lor și obținând o garanție de alimente proaspete. În al doilea rând, consumatorii obțin prețuri mai mici pentru produsele locale, deoarece aceste articole nu trebuie să călătorească jumătate de lume pentru a ajunge pe rafturile supermarketului local. După cum puteți vedea, avantajele sunt considerabile și puteți economisi bani și vă puteți asigura alimente sănătoase și proaspete pe masă, orientându-vă către producătorii și fermierii locali.

Mese gătite acasă

A lua masa la un restaurant din când în când este o gură de aer proaspăt pentru oricine. Ai parte de servicii profesionale, mâncare frumos organizată, cu o notă aparte, și o distracție plăcută în interiorul elegant al localului tău preferat. Evident, astfel de activități sunt o modalitate excelentă de a vă elibera de rutină și de a încerca ceva neobișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să fiți realist cu privire la cât de mult puteți cheltui pe aceste ieșiri în oraș; cea mai bună modalitate pentru gospodăriile cu buget este să rezerve o sumă fixă de bani pe care o pot cheltui în fiecare lună pentru a lua masa în oraș. În acest fel, nu va trebui să refuzați cu totul această plăcere și, în același timp, veți obține niște bani de rezervă pentru obiective financiare mai urgente.

Deșeuri alimentare

Un alt sfat care vă poate reduce cheltuielile alimentare fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea este reconsiderarea atitudinii față de risipa de alimente. Problema risipei alimentare este una dintre cele mai grave probleme de consum din țările dezvoltate. Aruncați doar o privire la câtă mâncare aruncați la coșul de gunoi în fiecare săptămână – sunt banii dvs. care se duc la gunoi.

O alternativă viabilă este să adoptați o abordare de tip „zero deșeuri” în familia dumneavoastră. Ar trebui să cumpărați doar alimentele necesare și să gătiți atât cât poate mânca familia dvs. în timpul a 1-2 mese. Unele familii nu le place să mănânce mese gătite ieri, iar acest lucru este de asemenea corect, dar necesită ajustări culinare. Tot ce ar trebui să faceți este să calculați cât de mult puteți mânca cu adevărat și să evitați să gătiți mai mult. Ca urmare, veți deveni mai sustenabili, vă veți aduce contribuția la ecologie și veți economisi o mulțime de bani care se duc pe apa sâmbetei.

Lista de cumpărături

Cumpărăturile sunt o meditație pentru mulți; este atât de plăcut să te plimbi de-a lungul rafturilor și să pui în găleata ta pachete luminoase și primitoare de ceva gustos. Dar o privire sobră asupra rutinei tale de cumpărături îți poate da o concluzie mult mai sumbră despre cheltuielile de bani evitabile pe produse inutile și risipitoare.

O soluție la această problemă este să faceți o listă de cumpărături înainte de a veni la supermarket. În acest fel, veți cumpăra doar lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie, fără să cădeți sub vraja luminilor strălucitoare și a muzicii primitoare din mall. Nu fiți prea aspru cu dumneavoastră; rezervați câteva spații libere pentru delicatesele pe care le iubiți. Cu toate acestea, planificarea minuțioasă a cumpărăturilor poate face o diferență reală în facturile dvs. lunare.

Comparație de prețuri

Prețurile variază foarte mult în multe locații de cumpărături, așa că nu este întotdeauna o idee bună să cumpărați totul din cel mai apropiat supermarket. Nu ne referim la faptul că trebuie să vă deplasați în alt oraș pentru a economisi câțiva euro; astfel de eforturi nu dau roade, deoarece cheltuiți mai mult pe benzină și pierdeți mult timp productiv. Cu toate acestea, o analiză rapidă a politicilor de prețuri din două sau trei centre comerciale locale poate fi foarte utilă pentru a găsi locația optimă pentru cumpărături. Economiile pot fi cu adevărat impresionante, mai ales dacă luați în calcul unele oferte speciale, cupoane și reduceri pentru articolele de care aveți nevoie în mod regulat.

Cât de mult este prea mult în cheltuielile alimentare?

După cum vedeți, mâncarea nu ar trebui să ocupe cea mai mare parte a venitului dumneavoastră. Dacă cheltuiți peste 20% din venituri pe mâncare, este timpul să vă gândiți la situație și să o schimbați. Cu o planificare atentă și o abordare sănătoasă a gătitului și a cumpărăturilor de alimente, veți obține cu siguranță îmbunătățiri considerabile în ceea ce privește facturile alimentare.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker