Administrație

Mărăcineni: Baza Sportivă Tip I intră în faza a doua de execuţie

Administraţia publică a comunei Mărăcineni îşi menţine ritmul de lucru impus de primarul Constantin Dumitru şi anunţă încă o investiţie în derulare, care va completa infrastructura locală dedicată activităţilor sportiv-şcolare şi de tineret. Anul trecut a fost încheiat cu un proiect bifat tot pe zona de preocupări amintite, odată cu finalizarea lucrărilor şi recepţionarea obiectivului Bază Sportivă Tip II, amenajată în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale de coordonare, pe raza satului Căpăţâneşti.

Începutul de an regăseşte Primăria Mărăcineni şi echipa de lucru coordonată de Constantin Dumitru angajate în dezvoltarea mai multor proiecte de investiţii, capul de afiş ocupându-l, în ton cu aşteptările elevilor şi tinerilor din localitate, Baza Sportivă Tip I, un obiectiv amplasat în apropierea râului Buzău (la capătul străzii Balastierei, plecând de la „Cuibul de barză”), acolo unde o altă investiţie se află în faza finală de execuţie: un parc de joacă pentru copii şi de recreere pentru tineri şi adulţi.

De asemenea, imaginea urbanistică în zonă va fi completată cu o clădire ce va avea funcţiunea de azil pentru persoane vârstnice sau aflate în dificultate, obiectiv ce va intra în faza de lucru în aproximativ două-trei săptămâni, conform aprecierilor primarului Constantin Dumitru.

Revenind la investiţia evidenţiată în mesajul primarului de Mărăcineni de pe rețelele sociale, constructorul este pregătit, cu organizare de şantier, să „atace” a doua fază de execuţie a obiectivului finanţat de Compania Naţională de Investiţii, în timp ce administraţia locală are programate lucrări, în zonă, pentru delimitarea aleilor şi asfaltarea acestora, precum şi execuţia de rigole pentru preluarea apelor pluviale.

La momentul atragerii finanţărilor pentru cele două tipuri de amenajări destinate activităţilor sportive şi de recreere, remarcăm faptul că Mărăcineni este singura unitate administrativ-teritorială din judeţ care a reuşit o asemenea performanţă, proiectul  Bazei Sportive Tip I fiind susţinut inclusiv de actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Așa arată șantierul viitoarei Baze sportive Tip I, care se construiește în comuna noastră. Lucrările au început și înaintează într-un ritm bun, iar noi sperăm ca în luna iunie a acestui an să avem proiectul finalizat. Baza sportivă este situată în satul Mărăcineni, la capătul străzii Balastierei, în vecinătatea unui alt obiectiv frumos, pe care îl vom inaugura curând. Complexul cuprinde teren multifuncțional pentru fotbal, handbal, baschet, volei și tenis (40 x 20 m), clădire pentru vestiare, parcare, alei pietonale și spații verzi. Pe lângă teren, baza va dispune de o clădire de 395.88 mp, construită în regim P+1, în care vor fi amenajate vestiarele. Investiția totală se ridică la 10.409.850 lei, iar lucrarea va fi realizată prin Compania Națională de Investiții”, a fost mesajul primarului Constantin Dumitru pe pagina oficială de socializare a instituţiei.˝

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker