Economic

S-au scumpit carburanții la Buzău

Luni dimineață, Petrom, principalul distribuitor de carburanți din România, a introdus primele majorări de prețuri în stațiile sale din Buzău, marcând sfârșitul unei perioade lungi de ieftiniri consecutive. La stația Petrom de pe strada Transilvaniei din Buzău, prețul motorinei standard era 7,03 lei/litru, în timp ce prețul benzinei standard rămăsese stabil, la 6,94 lei/litru.

Aceasta reprezintă prima ajustare „în sus” operată de Petrom din aprilie încoace, după 15 perioade de ieftiniri consecutive, inclusiv o promoție de reducere aplicată în week-end-ul anterior în aproximativ 120 de stații. În comparație cu prețurile practicate ieri în aceste stații, benzina s-a scumpit cu cinci bani pe litru, iar motorina cu nouă bani pe litru.

De la sfârșitul lunii aprilie și până în prezent, Petrom a redus prețul benzinei cu 49 de bani pe litru și al motorinei cu 46 de bani pe litru. Cu toate acestea, următoarea majorare este programată pentru 1 iulie, odată cu creșterea accizelor la carburanți, care va implica o creștere suplimentară de 43 de bani pe litru pentru benzină și 40 de bani pe litru pentru motorină, inclusiv TVA. Petrom gestionează o rețea de 555 de stații de distribuție în România, cu 393 sub marca Petrom și 162 sub marca OMV.

Articole similare