Administrație

S-au reluat lucrările pe șantierele din municipiu

Au reînceput lucrările pe marile șantiere din oraș, impropriu spus după încheierea iernii, căci vremea a fost în mare parte atipică și anul acesta. Muncitorii s-au întors la treabă, iar primarul Constantin Toma a reluat seria clipurilor video în care le prezintă buzoienilor stadiul lucrărilor.

În ultima filmare postată pe pagina sa de Facebook, edilul a declarat că șantierele din tot orașul sunt aproape de a fi finalizate, după ce au apărut anumite întârzieri și probleme neprevăzute care au decalat termenele inițiale. Primarul Toma este încrezător că în luna mai se vor încheia intervențiile din Piața Dacia, la fel și disconfortul produs buzoienilor, urmând ca și restul lucrărilor de pe marile străzi din oraș să fie încheiate.

„Din discuțiile cu cei care conduc acest șantier, dar și din ce avem trecut în contract în acest moment, aceste lucrări ar trebui să se termine în luna mai. Așa cum am mai spus, toate aceste lucrări începute au termene de finalizare până la jumătatea acestui an, inclusiv Unirii, zona Industrială, Transilvaniei, extinderea Parcului Tineretului, Bulevardul Republicii”, a spus Toma, în postarea video.

Dincolo de deranjul evident, primarul a mai transmis că suma obținută de autorități prin diversele proiecte cu finanțare europeană este una imensă, care nu ar fi putut fi asigurată altfel. După ce toate lucrările și proiectele propuse se vor fi încheiat, Constantin Toma speră ca Buzăul să devină, într-adevăr, un „oraș magnet”, care să atragă investitori și forță de muncă și să oprească fenomenul depopulării, ce a sărăcit municipiul cu peste 10.000 de locuitori față de acum zece ani.

„În afară de ce avem în derulare anul ăsta – avem investiții de 113 milioane euro -, iată că am ajuns la 170 milioane euro, fonduri atrase din finanțări europene și bineînțeles că în continuare ne creăm șanse ca această sumă să crească mult, astfel încât, în viitorii ani, prin aceste proiecte puse în operă, Buzăul chiar să devină un oraș magnet (…) Adică acest oraș să adune așa de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, încât, de ce nu, să devină unul dintre cele mai importante orașe din țara noastră”, a transmis primarul Buzăului.

Articole similare