Administrație

S-au reluat lucrările la viitorul sediu al Stării Civile

Serviciul de Stare Civilă funcționează, momentan, într-o clădire aflată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, după ce autoritățile au decis să renoveze fostul sediu și să îi dea o altă întrebuințare. Mutarea este una temporară, pentru că Starea Civilă va fi mutată definitiv în fostul sediu al Companiei de Apă de pe Bulevardul Unirii, de îndată ce vor fi terminate lucrările de reamenajare. Toate bune și frumoase, numai că reabilitarea noului sediu a fost oprită de sesizările locatarilor din blocul respectiv, speriați de lucrările de demolare care erau întreprinse de muncitori.

Oamenii s-au temut că acestea vor afecta structura de rezistență a blocului, așa că a fost nevoie de verificări suplimentare, pentru a se convinge că renovarea totală a viitorului sediu nu se va face cu minusuri la capitolul siguranță a clădirii. Expertizele suplimentare au însemnat, însă, sistarea lucrărilor și, deci, întârzieri.

Viceprimarul Ionuț Apostu

„Într-adevăr, au fost unele întârzieri, pentru că, în primăvara acestui an, au fost o serie de sesizări din partea unor locatari, legate de afectarea structurii de rezistență a blocului. A fost o perioadă în care lucrările au fost sistate. Am avut numeroase verificări din partea organismelor abilitate, mă refer aici la Inspectoratul de Stat în Construcții. Bineînțeles că s-au făcut expertize suplimentare ce au reliefat că nu există nicio problemă privind structura de rezistență. Sunt lucrări care se încadrează în normele de siguranță a construcțiilor stabilite de lege, astfel încât, locatarii nu au de ce să își facă probleme, așa cum au precizat experții, consultanții în această situație”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu, pentru Campus TV.

Sala în care se vor oficia ceremoniile a fost extinsă, pentru a fi suficient de încăpătoare; în plus, de spațiul generos al clădirii va beneficia și Serviciul de Evidența Populației, care își desfășoară în prezent activitatea într-un spațiu închiriat de la Galleria Mall. Viceprimarul Apostu a ținut să precizeze că în niciun moment siguranța locatarilor nu a fost pusă în pericol, însă, pentru a-i liniști, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au făcut verificări suplimentare la noul spațiu.

„Această clădire va găzdui Starea Civilă. A fost amenajată și o sală destul de generoasă pentru oficierea căsătoriilor. Totodată, aici se va muta și Evidența Populației (…) Aceste expertize au fost făcute la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții din luna controalelor, dar noi aveam astfel de expertize făcute la momentul depunerii dosarului de autorizare pentru obținerea autorizației de construire. Mai mult decât atât, în urma acelor sesizări din primăvară, am suplimentat acele expertize, astfel încât să aibă toți locatarii certitudinea că nu vor fi probleme cu acest imobil”, a mai precizat Ionuț Apostu, pentru aceeași sursă.

Despre fostul sediu al Stării Civile, primarul Constantin Toma spune că i se va găsi o altă utilitate după terminarea renovării, respectiv, un centru pentru managementul inteligent al traficului.

Articole similare