Sport

Craiova ne trimite în Europa!

Pentru a patra oară consecutiv

În ciuda unui parcurs sinuos în actuala ediție a Ligii Florilor, Gloria termină și anul acesta pe un loc cinci, suficient pentru calificarea în Europa. Cu două etape înainte de finalul competiției, Buzăul a obținut deja viza pentru EHF League, a doua întrecere a bătrânului continent. Gloria a fost ajutată de jocul rezultatelor și profită de înfrângerea fostelor campioane de la Râmnicu Vâlcea, în deplasarea de la Craiova.

Matematica este destul de simplă: vâlcencele au 45 de puncte, un singur meci rămas de jucat, în timp ce Buzăul a acumulat deja 49 de puncte, ecart, așadar, insurmontabil. Doar pentru prestigiu, Gloria se poate bate pentru poziția a patra a întrecerii naționale, întrucât Brăila  este doar la un punct distanță. Șansele sunt, ce-i drept, destul de mici, Dunărea având un meci destul de la îndemână în ultima etapă, atunci când se deplasează la Târgu Jiu. În prealabil, Kiki Liscevic și compania joacă acasă cu Rapid.

Așadar, dacă săptămâna trecută fanii handbalului din Buzău erau extrem de interesați de evoluția final-four-ului din România, competiție a cărei derulare putea s-o trimită, sau nu, pe Gloria în Europa, în prezent, orice scenariu devine irelevant. Buzăul, chinuit sau nu, cu o infirmerie plină mai tot sezonul, dar și cu o schimbare a conducerii tehnice, va evolua în EHF.

Locul obținut în Liga Florilor trebuie, însă, monetizat în sezonul viitor. Gloria nu a reușit să treacă, deocamdată, de tururile preliminare, indiferent de antrenor sau adversar. Dacă prima dată ne-a învins Nantes, club cu tradiție și ștaif, care avea să câștige, în cele din urmă competiția, Storhamar și, mai ales, Mosonmagyarvari erau echipe de bătut.

Rămâne de văzut cât de inspirați au fost conducătorii grupării în mercato și cât de bine se vor integra noile jucătoare care vor veni la începutul sezonului viitor. Și, de asemenea, dacă și în ce măsură angrenajul și mai ales „chimia” vor avea de suferit, în urma plecărilor unor sportive importante, precum Marta Batinovic (favorită a publicului),  Carmen Stoleru, Alina Ilie sau Natalia Vasileuskaya.

Articole similare