Economic

Roțile pentru scaunul de birou: 5 criterii de selecție

Te numeri printre persoanele care petrec cel puțin 8 ore pe zi la birou? Atunci cu siguranță știi cât de important este scaunul pe care îl folosești. Deși sunt oameni care consideră că nu reprezintă decât un loc de așezat, în realitate un produs ergonomic, stabil și cu suport lombar te poate ajuta să-ți menții constant o poziție corectă.

Dacă ai găsit deja un scaun ideal pentru nevoile tale, în mod sigur nu-ți vei dori să-l înlocuiești prea curând. Însă, cum nimic nu durează o veșnicie, se poate întâmpla ca anumite componente să cedeze în timp. Roțile sunt printre cele mai comune accesorii ce necesită înlocuire. Dacă trebuie să schimbi și tu aceste piese, iată de ce trebuie să ții cont pentru o selecție adecvată:

1. Tipul de roți pentru scaunul de birou

Pe piața accesoriilor pentru scaunele de birou există numeroase tipuri de roți, fiecare dintre acestea potrivite pentru a rezista uzurii sau a susține anumite greutăți. De asemenea, sunt diferențe majore și în ceea ce privește pardoseala pe care scaunul este utilizat. În general, poți alege roți silicon pentru scaunul de birou, unele dintre cele mai populare elemente, dar și roți din plastic, din cauciuc sau gumate.

2. Pardoseala pe care va fi rulat scaunul

În cazul în care nu-ți dorești urme vizibile pe podea, înainte să cumperi un nou set de roți ai în vedere tipul de pardoseală pe care vei rula scaunul. Componentele hard funcționează de minune pe suprafețele netede și moi, în timp ce elementele soft rulează perfect pe pardoselile dure. De exemplu, ca să protejezi parchetul, gresia, covorul sau alte podele moi și să păstrezi o rulare lină poți înlocui roțile scaunului cu unele din silicon ori cu roți gumate.

3. Greutatea pe care o suportă scaunul

Este un criteriu important pentru că, de pildă, roțile pentru un scaun folosit de adulți diferă de cele potrivite unui scaun pentru copii. De obicei, cu cât capacitatea de greutate a articolului de mobilier este mai mare, cu atât și roțile ar trebui să fie mai mari pentru a putea distribui greutatea uniform, dar și ca să se rotească mai ușor.

4. Dimensiunea roților

Nu trebuie să cumperi un alt scaun de birou doar pentru că s-a rupt o roată sau ai observat că par semne inestetice pe podea. Este foarte simplu să înlocuiești aceste elemente doar că trebuie să optezi pentru o dimensiune adecvată. În caz contrar, mărimea greșită a rolelor nu va face decât să degradeze suprafața și să-ți afecteze confortul. Prin urmare, ca să te asiguri că noile roți vor fi compatibile cu scaunul tău, ai grijă să măsori componentele vechi. Scoate o roată de la baza scaunului și evaluează lungimea tijei, fără să ții cont dacă vârful său este plat sau rotunjit, apoi măsoară diametru acesteia și diametrul roții pentru scaun. În felul acesta vei ști ce alegere să faci ca să se potrivească tipului de scaun pe care îl ai.

5. Frecvența utilizării scaunului

De preferat ar fi să optezi pentru un set de roți de calitate indiferent cât de des sau rar folosești scaunul. Însă, dacă iei în calcul înlocuirea acestor elemente pentru mai multe scaune ori scaunul de la serviciu, s-ar putea să te gândești de două ori la costuri. Așadar, ia în considerare frecvența utilizării produsului ca să poți face o alegere bună.

În cazul în care ai un scaun de birou ergonomic pe care îl folosești destul de puțin, optează pentru roți din plastic. Dacă intenționezi să schimbi roțile unui scaun pe care stai în fiecare zi când lucrezi, acasă ori la birou, atunci modelele din silicon vor fi mult mai rezistente la utilizarea frecventă.

 Cu toate că este un aspect ce are legătură cu tipul de roți, pardoseala sau frecvența utilizării scaunului, sunetul pe care îl produc componentele noi poate fi și acesta luat în considerare. Respectând toate criteriile prezentate, în mod sigur vei beneficia de confort sporit și vei asigura deplasarea facilă a scaunului și protecția podelei.

 

Articole similare