Economic

Romconstruct, profit de aproape 19 milioane lei

Romconstruct, companie deținută integral de omul de afaceri Gheorghe Țăruș, a realizat anul trecut un profit net de 18,9 ­mi­lioane de lei, în creștere cu 41,6 la sută față de anul precedent.

În fabrica din Buzău, Romconstruct produce panouri termoizolante și structuri metalice. Astfel, pentru sectorul industrial se fabrică panouri cu spumă poliuretanică rezistentă la foc și panouri de vată ­mi­nerală, în timp ce pentru sectorul rezidențial se produc panuori tip țiglă izolate cu spumă poliuretanică, sub brandul Isotigla, pentru acoperișuri.

Potrivit unor informații furnizate de către repre­zentanții Romconstruct și preluate de zf.ro, atât panourile, cât și structurile metalice produse în fabrica din Buzău sunt exportate în țări precum Franța, Elvenția, Suedia, Germania, Bulgaria și Republica Mol­dova. Potrivit unui studiu realizat anul trecut de compania de consultanță în construcții Neomar Consul­ting, principalele țări unde compania Romconstruct exportă panourile sunt Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Slovacia și Serbia. Mai mult, Ungaria este de patru ani prima țară care importă acest tip de materiale fabricate în România. Cu toate acestea, printre clienții Romconstruct se numără și companii locale. Este vorba despre producătorul de preparate din carne de pui Avicola Buzău, liderul pieței buzoiene de bere, Ursus Breweries, Ductil Steel și Alison Hayes.

De asemenea, Romconstruct mai produce panouri și pentru firmele Alfa Laval S.R.L, un important furnizor global de produse de înaltă performanță, în domeniile transferului de căldură, separării și mani­pulării fluidelor, producătorul de chipsuri Star Foods, dar și General Electric.

În anul 2019 piața locală a înregistrat o creștere de nouă la sută, ajungând la o valoare de 130 milioane de euro. Romconstruct nu este singura companie care produce astfel de panouri, printre competitorii companiei buzoiene fiind și Isopan Est, Joris Ide, TeraSteel, Topanel, Impro sau ProInvest Grup din Pașcani.

În anul 2020, producă­torul de panouri sandwich din Buzău ajunsese la un număr mediu de 188 angajați, fiind în creștere cu 11 oameni, comparativ cu anul 2019. Romconstruct  deține o bază de producție de 14.000 metri pătrați, din care 2.500 metri pătrați sunt ateliere dotate cu ­unelte/echipamente și ma­ca­rale adecvate pentru fa­bricarea structurilor complexe din oțel.

Articole similare