Politic

Romașcanu: „Am venit interimar fără să mi se umfle capul”

Noul președinte interimar al organizației județene a Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romaș­canu, a organizat, joi, prima conferință de presă în această calitate, flancat de președintele organizației municipale, primarul Constantin Toma, și de către deputații Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș.

În mod previzibil, a lipsit de la întâlnirea cu presa președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, președinte executiv al PSD Buzău. Acesta din urmă a fost scuzat de Romaș­canu: „Domnul preșe­dinte Neagu m-a sunat, a spus că vine, m-a sunat că au venit cei de la UNESCO din Elveția, este în ședință cu ei chiar acum, din păcate, după aceea este o ședință cu cei 18 primari din Ținutul Buzăului, pentru a duce la îndeplinire acel proiect extrem de important”. 

Lucian Romașcanu a ținut să mulțumească preșe­dintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pentru încrederea acordată: „La ședința Consiliului Politic Național s-a votat însărci­narea mea cu poziția de președinte interimar al PSD Buzău. E o poziție onorantă, dar este una temporară, pentru că o poziție de președinte de organizație se câștigă prin vot și am ca misiune să duc mai departe activitatea curentă a partidului pe perioada cât domnul Marcel Ciolacu este prins cu activitățile de la nivel național. Îi mulțumesc pentru onoare și sper să reușim să ducem mai departe ceea ce dumnealui a făcut la Buzău”, a spus Lucian Romașcanu.

De asemenea, președintele interimar al PSD Buzău a spus că nu crede că numirea sa în noua funcție să deranjeze pe cineva și a promis că întreaga echipă a partidului va rămâne unită. Totodată, Romașcanu a explicat că nu există un conflict între președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul munici­piului Buzău, Constantin Toma, ci doar o diferență de idei: „Nu există un conflict între domnul Neagu și domnul Toma. Eu nu l-aș numi conflict. Spuneți-mi dacă în opinia dumneavoastră acest aparent conflict a pus vreo frână dezvoltării Buzăului, atât ca municipiu, cât și ca județ. Și domnul Neagu, și domnul Toma sunt reprezentanți extrem de importanți ai PSD care gestionează niște lucruri extrem de importante, iar diferențele de opinie au putut da impresia de conflict datorită ieșirii în spațiul public înainte de a sta la masă”, a spus Romașcanu.

Totuși, acesta a anunțat că va avea o discuție lămuritoare cu Neagu în ceea ce privește poziția ultimului în partid, dat fiind că președintele Consiliului Județean a anunțat că ar fi renunțat la funcția de preșe­dinte executiv al organizației: ,,Domnul Neagu este în continuare președinte executiv al PSD Buzău și mâine dimi­neață voi avea o întâlnire cu dumnealui pentru a lămuri poziția dumnealui ca și funcție în partid”, a mai spus Lucian Romaș­canu.

,,Noi toți, toată echipa de la Parlament, am fost în contact permanent cu toți primarii. Îi știu pe toți primarii, cu toți am avut contacte aproape permanente pe problemele dumnealor care puteau fi rezolvate la București, am vorbit cu mare parte dintre dumnealor și nu am avut feed-back negativ. Aici nu avem nicio ­pro­blemă. Repet, am venit dar nu îmi place să fiu o creație în eprubetă, să se rețină chestiunea aceasta. Am ve­nit interimar, fără să mi se umfle capul de președinte al județului. Sunt un om de echipă, am o experiență ma­nagerială foarte îndelungată, cred că pot, prin modul de abordare colegial, cu scop comun, să ducem Buzăul acesta mai departe”, a mai precizat președintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu.

Articole similare